0
Evropske lige

U SREDU RASPLET HAOSA U SOLUNU: Savidis imao pametnija posla od odlaska na sud, evo šta je arbitar odlučio oko rezultata

Objavljeno: 16.03.18 u 18:28

Nakon pravog rata na terenu koji je obeležio prošlonedeljni susret PAOK-a i AEK-a na „Tumbi“, „front“ se preselio u sudnicu.

U isčekivanju konačnog epiloga sveopšteg haosa u grčkom fudbalu, koji bi trebao da bude poznat u sredu, prvenstvo je u međuvremenu stopirano do daljnjeg i borba za titulu se preselila sa terena na sud.

Ovaj petak doneo je saslušanja gotovo svih aktera incidenta u Solunu osim onih sa glavnim ulogama, vlasnika PAOK-a Ivana Savidisa i glavnog sudije meča koji je svojim odlukama i inicirao haos, Jorgosa Kominisa.

Dok je Kominis svoj izostanak pravdao porodičnim obavezama, Savidis je dotle obavljao neke po njega mnogo važnije stvari. Naime vlasnik solunskog kluba danas je zaključio sporazum o prodaji kompanije „Donskoj Tobak“, koja se bavi proizvodnjom cigareta, firmi „Japan Internešnal Tabako“ za sumu od 1.600.000.000 dolara.

Savidisa su danas na sudu predstavljali njegovi advokati kao i direktor kluba Luboš Mihal, koji se i sam našao na otpuženičkoj klupi pošto je prema svedočenjima rukovodsva AEK-a sudiji dovikivao “ danas si zavšio“, uz propratne gestikulacije rukom.

Ipak ono što mnoge najviše zanima jeste koji je rezultat bio na snazi pri prekidu, pošto je sudija Kominis u više navrata menjao svoju odluku. Na kraju se ispostavilo da je gol PAOK-a ipak proglašen regularnim.

-Moj glavni zadatak bio je da igrači u toj pauzi ostanu mirni i bezbedni. Bili smo u svlačionici. Čekali smo sudiju da donese odluku. Onda nam je rekao da je bio 89. minut i rezultat 1:0 kada je prekinuo utakmicu zbog incidenata-, objasnio je potpredsednik AEK-a, Vasilis Dimitrijadis.

Isto je potvrdio i podpredsednik PAOK-a, Makis Gagacis, koji je istakao da je utakmica trebala da bude nastavljena do kraja ali su fudbaleri atinskog kluba to odbili.

-Dok smo bili u svlačionicima iz AEK-a su tražili sudiji da definitivno kaže da li je gol ili ne. Kominis je rekao da pogodak ipak važi i da želi da to objavi, odnosno proglasi kada svi igrači opet izađu na teren. A dok se nije pojavila fotografija sa pištoljem niko iz AEK-a nije doveo u pitanje odigravanje ostatka meča-, istakao je Gagacis.

Čeka se još da svoj iskaz daju i glavni arbitar susreta, odnosno vlasnik solunskih crno-belih, a kakav će biti konačan epilog ovog sveopšteg haosa saznaćemo uskoro.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter