0
Ostali sportovi

SKANDAL: Srbija i tzv. Kosovo igraju u Kragujevcu bez naše zastave i himne!

Objavljeno: 16.03.18 u 17:27

Svetska i evropska kuća rukometa su među prvima priznali takozvanu državu Kosovo, a sada će ona kvalfikacije za EP igrati u Kragujevcu.

EHF je odlučio. Kvlafikacioni turnir za Evropsko prvenstvo juniorki igraće se u Kragujevcu od 23. do 25. marta, a pored Srbije učesnici su Slovačka, Norveška i takozvano Kosovo. Mečevi će se igrati u hali Jezero, ali pod čudnim okolnostima.

Naime, u hali neće biti nijedne zastave, pa ni Srbije, već samo EHF-a. Takođe, prvi put u istoriji pre mečeva neće biti intonirane himne.

Takozvano Kosovo je tražilo da se turnir ne igra u Srbiji, već da se izmesti u neku drugu državu, ali je taj zahtev odbijen, jer je naša zemlja pružila sve garancije da će se turnir organizovati na najvišem nivou. Samo jedna ekipa će se plasirati na EP koje je na programu od 1. do 15. jula u Đeru.

Čini se da je EHF izgubio sve konce, te bi mogao da se ugleda na FIFA i UEFA koji u ovakvim slučajevima obavezno razdvajaju dve selekcije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter