0
Evrokupovi

REAKCIJE NA ŽREB: Juventus sprema osvetu za Kardif, Real želi kao protiv Parižana

Objavljeno: 16.03.18 u 19:40

Voljom kuglica na žrebu u Nionu, četvrtfinale Lige šampiona doneće nam reprizu prošlosezonskog finala.

Juventus i Rel Madrid su se u poslednjoj deceniji sastajali čak sedam puta u najelitnijem evropskom takmičenju, a ove godine u međusobnom duelu odlučiće ko će među četiri najbolje ekipe „starog kontinenta“.

„Stara dama“ pred ovaj dvomeč svoj otpimizam temelji na činjenici da je redovno bila uspešnija od „kraljevića“ kada se igralo u dve utakmice, a podpredsednik šampiona Italije Pavel Nedved smatra da bi tako moglo biti i ovaj put.

-Znamo da se sastajemo sa najboljim timom u Evropi i da nas čekaju dve teške utakmice. Mislim da nećemo patiti kao što je to bilo u Kardifu. Ovo je novi početak. Biće teško jer imamo dvojicu suspendovanih igrača. Iz psihološkog ugla, oni su bolji kada se igra na jednu utakmicu nego u dvomečima. Videli smo to u Kardifu. Naše šanse su veče kada se igraju dve utakmice. Činjenica da su ispali iz trke za titulu u Šapniju znači da će svu energiju kanalisaati ka Ligi šampiona. Ali mi smo spremni za njih-, rekao je Nedved.

Sa druge strane Real je mnogo više sreće imao u finalima gde je „bjankonerima“ naneo dva bolna poraza, a funkcioner Madriđana Emilio Butragenjo smatra da njegov tim može da ponovi izdanje iz meča sa Parižanima.

-Biće teško… Prošli su u četvrtfinale posle dva meča u kojima je Totenhem igrao fenomenalno. Iskreno, Totenhem je bio bolji pod Juventusa, ali nije pokazao karakter potreban da se kvalifikuje dalje. To najbolje govori o Juventusovom pobedničkom mentalitetu. Ali dobro iz poznajemo, igrali smo finale prošle sezone protiv njih i verujemo u naše igrače koji su protiv Pari Sen Žermena pokazali za šta su sve sposobni-, rekao je Butragenjo.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter