0
Ostali sportovi

POBEDNIČKI VELESLALOM: Stevović najbolji na Kopaoniku (FOTO)

Objavljeno: 16.03.18 u 16:15

Srpski skijaš Marko Stevović ove nedelje je nastavio svoj uspešan niz i to na domaćem terenu.

Posle tri medalje na šampionatu Srbije na Staroj Planini prošle nedelje, naš mladi as je osvojio prvo mesto i na otvorenom državnom prvenstvu u tehničkim disciplinama, održanog protekla dva dana na Kopaoniku. Stevović je u međunarodnoj konkurenciji bio najbolji u veleslalomu sa vremenom od 2:08.85, sa više od sekunde prednosti nad rivalima.

– Zadovoljan sam pobedom i skijanjem koje sam pokazao. Veleslalom mi je jedna od omiljenih disciplina. Ona je bazična i vrlo značajna za napredovanje u spustu i super džiju. Staza je bila vrlo zahtevna, a uslovi izazovni. Drago mi je da sam pobedio u tako jakoj, međunarodnoj konkurenciji, na domaćem terenu – rekao je Stevović.

FOTO: Marko Stevović

Marko je osvojio i nove bodove, koji će mu pomoći da napreduje na svetskoj rang listi.

– Gradim svoj put ka vrhu, imam jasan cilj, plan rada i verujem da ću uspeti da ostvarim sve što sam i zamislio. Ne opterećujem se plasmanom i poenima, ali želim svuda gde se takmičim da ostvarujem maksimum i pobeđujem – ističe Stevović.

Za našeg skijaša sada sledi kraći odmor, a već krajem meseca očekuju ga takmičenja u brzim disciplinama u Sloveniji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter