0
Ostali sportovi

ODLUKA EHF: Kosovo bez zastave i himne u Kragujevcu, ali i Srbija

Objavljeno: 16.03.18 u 14:05

Na kvalifikacionom turniru ženskih selekcija u Kragujevcu nijedna reprezentacija, pa ni sudije neće moći da istaknu svoja nacionalna obeležja.

U Kragujevcu će se od 23. do 25. marta održati kvalifikacioni turnir za Svetsko prvenstvo za juniorke (do generacije 1998. godišta), a na njemu će učestvovati selekcije Srbije, Norveške, Slovačke i tzv. države Kosovo.

Zbog gostovanja poslednje pomenute selekcije u Srbiji poslednjih nedelja čak se spekulisalo da bi organizacija turnira mogla da bude izmeštena u neku drugu državu, ali je danas doneta konačna odluka Evropske kuće rukometa.

Domaćinstvo ostaje Kragujevcu, s tim što će ceo turnir proteći bez istaknutih zastava zemalja koje učestvuju, pa i onih iz kojih dolaze sudije i delegati. Jedina istaknuta zastava biće upravo Evropske rukometne federacije.

EHF je objavio da je Rukometni savez Srbije učinio sve da organizacija protekne u najboljem mogućem redu, te da reprezentacija Kosova bude bezbedna tokom prelaska i boravka u našoj zemlji.

Pobednik ovog turnira plasiraće se na Svetsko prvenstvo koje će se od 1. do 15. jula igrati u mađarskom Đeru.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter