1
Fudbal

FOTO: STARSPORT

ILIJA STOLICA: Ambicije ostaju iste kao što su bile (VIDEO)

Objavljeno: 16.03.18 u 13:30

Šef stručnog štaba Vojvodine Ilija Stolica izjavio je da, bez obzira na eliminaciju iz Kupa Srbije od Mladosti, ambicije njegovog tima nisu promenjene i da je plasman u Evropu i dalje prioritetan zadatak crveno-belih.

Posle punih 12 godina, tačnije još od 28. oktobra 2006. godine, fudbaleri Vojvodine na ‘Karađorđu’ će ugostiti ekipu Zemuna. Poslednji put kada su Zemunci gostovali u Novom Sadu, viđena je zanimljiva i dinamična utakmica, u kojoj je Vojvodina, golovima Gojka Kačara u poslednjih 10 minuta, uspela da napravi preokret i pobedi rezultatom 2:1. Interesantno, uoči tog meča, crveno-beli su se nalazili na pretposlednjem mestu na tabeli, ali je sa tom utakmicom bila počela serija dobrih rezultata crveno-belih, pa je, na kraju sezone, klub posle sedam godina pauze izborio plasman u Evropu.

Sigurno je da bi navijači ‘stare dame’ voleli kada bi se nešto slično, sa istim ishodom na kraju, dogodilo Vojvodini i u ovoj sezoni, a to naravno priželjkuje i šef stručnog štaba Voše Ilija Stolica, iako je, kako i sam priznaje, emotivno vezan za klub u kojem je počeo da se bavi fudbalom.

– Sada sam šef stručnog štaba Vojvodine, ali veliki deo svoje mladosti, detinjstva i igračke karijere sam proveo upravo u Zemunu, tako da su utakmice protiv ovog kluba za mene uvek specifične. Međutim, ono što je važno jeste to da smo, nakon ispadanja iz Kupa, svu svoju pažnju i koncentraciju usmerili ka prvenstvu. Kao i na svakom meču, i protiv Zemuna ćemo ići na pobedu, jer su nam bodovi jako bitni pred plej of i završnicu sezone, u kojoj imamo iste ambicije koje smo imali i na početku. O Zemunu ne bih mnogo trošio reči. Poznajem i izuzetno cenim njihov stručni štab i znam da imaju kvalitetan, iskusan i stabilan tim. Ispratili smo njihovih poslednjih nekoliko utakmica, pri čemu su poslednji meč odigrali vrlo kvalitetno. Ipak, mislim da, naročito na domaćem terenu, mi treba da se pitamo za sve, pa sa takvom ambicijom i ulazimo u utakmicu – kaže Stolica.

Usled ispadanja iz Kupa Srbije, Vojvodina u nastavku sezone neće imati toliko zgusnut raspored, pa će i igrači svu svoju snagu moći da usmere samo na prvenstvo.

– Imali smo velike ambicije u Kupu i zbog toga je, usled onoga što se desilo, sigurno prisutno razočarenje kod svih nas. Međutim, na sreću ili nažalost, fudbal je takav da na svaka tri dana imaš priliku da se vratiš ili da neku fazu radovanja prekineš. Ono što se desilo je već iza nas, a i svakako nemamo mnogo vremena da žalimo za tim. Moramo da izvučemo pouke, a realnost je takva da ćemo u nastavku sezone imati manji broj utakmica. Mislim da smo svi svedoci toga da mi nemamo dovoljan fond igrača da u oba takmičenja svaku utakmicu odigramo sa intenzitetom i kvalitetom kojim bismo želeli, a očigledan primer toga bio je prethodni meč. No, sad bar znamo da je prvenstvo jedan jedini put ka ostvarenju naših ambicija i na to ćemo se fokusirati – rekao je Stolica.

Njegovo razmišljanje deli i fudbaler Marko Vukasović, koji se ove polusezone premestio sa mesta zadnjeg veznog na poziciju štopera.

– Jedini način da se domognemo Evrope sada nam je kroz prvenstvo i zato sebi više ne smemo da dozvolimo neke preterane kikseve. Iako će biti teško, moramo da pobeđujemo sve do kraja, odnosno koliko god je to moguće. Danas ćemo verovatno imati analizu ekipe Zemuna, kao i naše utakmice protiv Mladosti, kako bismo videli gde smo grešili i pokušali da ispravimo te greške, u nameri da pobedimo Zemun – rekao je Vukasović.

(Izvor: youtube / Fk Vojvodina)

Meč između Vojvodine i Zemuna igra se u nedelju od 14 časova na ‘Karađorđu’, a ulaznice za ovu utakmicu prodavaće se po cenama od 200 (zapad) i 100 dinara (istok i sever). Karte za zapad i istok prodavaće se na glavnoj blagajni (između zapadne i južne tribine), dok će se ulaznice za sever prodavati u prostorijama navijačke grupe Firma na severnoj tribini stadiona.

Blagajne će biti otvorene na dan meča, najkasnije sat vremena pre početka utakmice, a svi gledaoci koji kupe ulaznicu za meč između Vojvodine i Zemuna, na poklon će dobiti i ulaznicu za finale Kupa Srbije u rukometu, koje se u nedelju od 18 časova igra u SC ‘Slana Bara’. Takođe, u dogovoru sa RK Vojvodina, na finale rukometnog Kupa besplatno će moći da uđu i svi vlasnici sezonskih ulaznica FK Vojvodina.

0
0

1 Komentara

  1. Које амбиције???Да рашириш ноге,кад играш са партизаи…То је једина твоја улога…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter