1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SRNIĆ: Važno je kako mi igramo, ne oni

Objavljeno: 15.03.18 u 17:24

Slavoljub Srnić, rođeni Šapčanin, prvi meč u rodnom gradu od odlaska iz njega završio je pognute glave.

Zvezdin krilni fudbaler odigrao je 101. duel u crveno-belom dresu, ali jubilej neće pamtiti po doborm.

Sledi nam analiza, da vidimo šta ne štima u igri. Videli ste juče da nije to izgledalo kako treba. Sigurno ćemo sa stručnim štabom da pričamo i pokušamo da se vratimo na igre iz prvog dela sezone, rekao je Srnić novinarima u hotelu „Zepter“.

Dres Mačve nosi nekadašnji fudbaler Zvezde i Srnićev dobar prijatelj, Nenad Gavrić:

– Zvao sam ga posle utakmice i čestitao mu. Odigrao je stvarno dobru utakmicu i razumem ga na neki način. Samo neka igra kako igra, ali nije bitno kako će naši protivnici igrati nego kako ćemo mi igrati.

A što se tiče „broja 100“ u Zvezdi…

Velika stvar za mene! Da mi je neko pričao da ću odigrati već 100 utakmica… Prva kao da je bila pre par meseci, a ne pre tri godine. Mogu da kažem da sam ponosan na sebe, pogotovo u ovo vreme kada se svaki prelazni rok dovodi mnogo igrača i menja tim, iskren je Srnić.

Što se planova za budućnost tiče…

Za sada sam tu, a videćemo za dalje. To sam se malo našalio sa predsednikom, ali što da ne, voleo bih da odigram toliko utakmica, aludirajući na komentar da bi rado došao i do broja 300.

Eliminacija iz kupa teško je pala, a nije mogao da objasni pad u igri njegovog tima:

Nisam raspoložen, ali šta da se radi. Imamo priliku za popravni u nedelju. Moramo da pobedimo, sigurno ćemo drugačije ući i biti mnogo spremniji za tu utakmicu. Iskreno ne znam. Ne bih znao da kažem šta je problem. Svakoj ekipi se u nekom trenutku desi pad forme, možda nije trebalo sada da se desi, jer smo ispali iz Kupa i ostali bez šanse da osvojimo trofej. Moramo sad da se spremimo za nedelju, ponovo igramo u Šapcu i važno je da pobedimo i okrenemo se osvajanju titule.

Ipak, veruje da ovo neće poremetiti Zvezdu na duže:

Ne bi trebalo. Desilo se i da smo ispali iz Lige Evrope, a mogli smo da prođemo. Mogu slobodno da kažem da CSKA nije zaslužio da nas izbaci. I u Kupu smo ispali nesrećno, bili smo bolji od Mačve, ali penali su lutrija. Uveren sam da imamo snage i da ćemo već u nedelju pokazati da je ovo bio samo loš dan.

Sledi reprezentativna pauza, pa ponovo izlazak na teren u završne borbe za titulu, a odmor će itekako dobro doći:

Dobro će nam doći da se odmorimo. Evropa nas je emotivno dosta ispraznila, dodao je Srnić.

Za kraj, otkrio je šta je rekao Radonjiću posle promašenog penala:

Video sam da plače i morao sam da mu priđem. Rekao sam mu da to nije strašno, da će mu se dešavati takve situacije mnogo puta u karijeri i ne treba da obraća pažnju na penale, zaključio je Srnić..

Zvezda naredni meč igra na istom mestu protiv istog rivala, i to u nedelju od 17 časova u okviru Superlige.

 

0
0

1 Komentara

  1. Jako lepo od tebe, vidi se da imaš dušu, ali ko će tebe utešiti za sve one tvoje „nevidljive“ igre u dresu Zvezde, a ti si jedan od onih koji imaju unapred obezbeđenpo mesto u timu! Pored loše odrađenog prelaznog roka, loše odrađenih priprema (jer kako si se spremio tako ćeš i igrati) i „stalna mesta u timu“ kao i nepružanja šansi mladim igračima, su jedan od razloga krize igre u Zvezdi!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter