1
Evropske lige

FOTO: STARSPORT

LIGA EVROPE: Podvig ‘Armejaca’ u Francuskoj, Arsenal uz pomoć sudije dokusurio Milan, Dortmnud eliminisan (VIDEO)

Objavljeno: 15.03.18 u 23:00

Fudbaleri moskovskog CSKA slavili su na gostovanju ekipi Liona rezultatom 3:2 i na taj način obezbedlili plasman u narednu fazu takmičenja u Ligi Evrope.

Moskovljani su u Francuskoj jurili zaostatak iz prvog meča, u kome je Lion slavio sa 1:0, a na kraju su ipak uspeli da dođu do rezultata koji im je obezbedio plasman u četvrtfinale.

Ekipa Viktora Gončarenka večeras je odigrala sjajan meč, a pvu prednost doneo im je Aleksandar Golovin na asistenciju Zvezdinog „dželata“ Alana Dzagoeva.

Ovim rezultatom zarvšeno je prvo poluvreme, a drugo je donelo kišu golova posle koji su zadovoljniji ipak bili gosti.

Ipak početak nastavka doneo je iznednačenje Liona, a strelac je bio Maksvel Korne u 58. minutu.

Činilo se tada da će probuđeni domaćin uspeti da zadrži prednost stečenu u prvoj utakmici, ali je ubrzo usledio demanti sa druge strane u vidu dva pogotka ruskog tima.

Najpre je Ahmed Musa u 60. minutu na asistenciju Nbalkina vratio prednost na stranu „armejaca“, da bi svega pet minuta kasnije Pontus Vernblum iskoristio proigravanje Kučaeva i šokirao francusku publiku.

Nadu Lionu da bi mogli do prolaska dao je Mariano Diaz u 71. minutu, a iako je do kraja ostalo više nego dovoljno vremena da domaćin postigne pogodak vredan prolaska, to se ipak nije dogodilo.

Dosta golova viđeno je i u Londonu, gde je Arsenal ostvario i drugu pobedu protiv Milana rezultatom 3:1 a u čemu im je značajno pomogao sudija Jonas Erikson.

Krenulu su odlično „rosoneri“ na „Emirejtsu“ odlučni da nadoknade zaostatak iz prve utakmice (2:0), a u 25. minutu su pogotkom Čalhanoglua uspeli i da ga prepolove.

Četiri minuta kasnije nade im je urušio švedski sudija, koji pao na glumu Danija Velbeka i dosudio nepostojeći jedanaesterac za domaćina, koji je sam Velbek pretvorio u izjednačenje.

Svega nekoliko minuta kasnije Erisken je ponovo bio u centru pažnje, pošto očigledno igranje rukom Čejmbersa nije sankcionisao jedanaestercem.

To je već bilo previše za ekipu Đenara Gatuza, koju je u nastavku potpuno slomio gol Granita Džake u 71. minutu, a konačnih 3:1 postavio je Velbek svojim drugim pogotkom u 86. minutu utakmice.

Neslavno veče imala je i Borusija iz Dortmunda, koja je na gostovanju u Salcburgu odigrala bez golova, što uz poraz iz prvog meča (2:1) značilo i eliminaciju „milionera“.

Liga Evrope, 1/8 finala:

Lokomotiva Moskva – Atletiko Madrid 1:5 (1:1), prvi meč 0:3
/Ribus 20 – Korea 16, Saul 47, Tores 65, 70pen, Grizman 85/

Bilbao – Marselj 1:2 (0:1), prvi meč 1:3
/Vilijams 74 – Paje 38pen, Okampos 52/

Dinamo Kijev – Lacio 0:1 (0:1), prvi meč 2:2
/Lukas Leiva 23/

Plzenj – Sporting Lisabon 2:1 posle produžetaka (2:0, 1:0), prvi meč 0:2
/Bakoš 6, 65 – Batalja 107/

Zenit – RB Lajpcig 1:1 (1:1), prvi meč 1:2
/Driusi 45 – Ogusten 22/

Arsenal – Milan 3:1 (1:1), prvi meč 2:0
/Velbek 39pen, Džaka 71, Velbek 86 – Čalhanoglu 35/

Olimpik Lion – CSKA Moskva 2:3 (0:1), prvi meč 1:0
/Korne 58, Marijano Dijaz 71 – Golovin 39, Musa 60, Vernblum 65/

Red Bul Salcburg – Borusija Dortmund 0:0, prvi meč 2:1

0
0

1 Komentara

  1. E,kako sudije mogu da osakate klub… Savidis je sa razlogom ušao na teren. E,da je više Savidisa… Gde je onaj ćelavi sudija,što je stajao na gol aut liniji,gledao? Bilo je na par metara od njega. Sudije se ne kažnjavaju,a mogu mnogo da upropaste

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter