0
Košarka

SRPSKO VEČE U NBA: Bjelica srušio šampiona, a svi se pitaju – da li je Nikola Jokić sa ove planete? Šoutajm Srbina! (VIDEO)

Objavljeno: 12.03.18 u 00:36

Ove večeri na parketu su se našla trojica srpskih košarkaša, a u prvi plan iskočili su Nemanja Bjelica i, ponovo, Nikola Jokić.

Ludilo nedeljne večeri u režiji Srba. Najpre je na parketu bio Nemanja Bjelica i sa svojom Minesotom je odneo veliku pobedu nad šampionom NBA lige, Golden Stejt Voriorsima. ‘Vukovi’ su slavili sa 109:103, a srpski krilni igrač je sve radio na parketu.

Reprezentativac Srbije na terenu je proveo 40 minuta, najviše od svih, i imao je učinak od 10 poena (4/12 iz igre), sedam skokova, četiri asistencije i tri ukradene lopte.

Najefikasniji je bio Karl Entoni-Tauns koji je ubacio 31 poena, a imao je i 16 skokova. Endrju Vigins je imao 23 poena i njih dvojica su uz Bjelicu bili najzaslužniji za trijumf.

U taboru ‘ratnika0 Kevin Durent je zasuo koš rivala sa 29 poena, ali je pored njega još samo istaknut bio Klej Tompson sa 21 poenom.

U narednom meču u Koloradu sastali su se Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović, a taj srpski okršaj pripao je košarkašu Denvera, koji je slavio ubedljivu pobedu od 130:104.

Jokić je posebno oduševio, pošto je uspeo da za samo 17 minuta ostvari ‘tripl-dabl’. Centar Denvera je posle tri četvrtine postigao 20 poena, uz 11 skokova i 10 asistencija, uz šut iz igre 8/10, trojke 4/4.

Neki od njegovih poteza zaista su bili ‘van ovog sveta’:

Nije bilo više potrebe da forsira, pa je tako i meč završio sa tim učinkom. Bogdan Bogdanović nije imao svoje veče. Na parketu je proveo 23 minuta i imao je šest poena (šut iz igre 2/10), a dodao je tri asistencije i skok.

Najefikasniji na meču bio je Geri Heris sa 21 poenom, poen manje imao je Džamal Marej. U poraženom sastavu Badi Hild je meč završio sa 18, a Kostas Kufos sa 14 poena.

NBA, rezultati:

Atlanta – Čikago 122:129
Mineosta – Golden Stejt 109:103
Nju Orleans – Juta 99:116
Denver – Sakramento 130:104

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter