0
Evropske lige

‘GRČKI HAOS’: Grci van Evrope na dve godine, evo ko je Ivan Savidis

Objavljeno: 12.03.18 u 16:58

Još uvek nije poznat epilog haosa u Solunu u kom je sa paištoljem za pojasom po terenu šetao gazda PAOK-a Ivan Savidis.

Vlada Grčke na čelu sa premijerom Aleksisom Ciprasom donela je odluku da se prvenstvo suspenduje do daljeg, a sada se razmatraju sledeći koraci. Kako pojedini mediji u Grčkoj pišu, razmatra se mogućnost da se donese odluka Margaret Tačer posle nemilih scena na Hejselu. Tada Englezi nisu dve godine igrali u evropskim takmičenjima. Sada Vlada Grčke razmatra da učini isto, kako bi se sredilo stanje u tamošnjem fudbalu.

Takođe, mediji u nama ‘bratskoj državi’ se bave temom ‘Ivan Savidis’. Grci su predstavili ko je Rus rođen 1959. godine u Gruziji. To jest, vlasnik PAOK-a je kavkaski Grk, koji su pod najezdom Turaka pobegli u oblasti današnje Ukrajine, Rusije i Gruzije. Kao mlad je pobegao od kuće, radio je u fabrici duvana, a danas je vlasnik ‘Donskoj Tabaka’ jednog od najvećih izvoznika cigareta na svetu. U Solunu živi 30 godina, ne priča Grčki, ali je veoma jaka ličnost na obali Egejskog mora. Naime, veliki je prijatelj predsednika Rusije Vladimira Putina, ali i premijera Grčke Aleksisa Ciprasa.

Svake godine donira ruskoj vojsci milijardu cigareti, a vlasnik je skoro svih važnijih firmi u Solunu, pa i PAOK-a od 2012. godine, kada je ovaj tim spasio od bankrota. Poseduje jednu televiziju i tri dnevna lista u Solunu. U Grčkoj važi za rusku protivtežu ‘zapadu’. Poznat je po velikim donacijama koje daje za pravoslavne crkve u Grčkoj.

Sada se nalazi na poternici grčke politike, ali videćemo kakav nas epilog očekuje…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter