3
ATP

FOTO: STARSPORT

ATP INDIJAN VELS: Prehlađeni Đoković se pošteno namučio, ali nije vredelo – poraz od 109. igrača na svetu!

Objavljeno: 11.03.18 u 23:30

Novak Đoković se vratio na teren prvi put posle Australijan opena, ali je željena forma i dalje daleko, te je poražen od Taro Danijela posle velike borbe i tri seta.

Očekivalo se da će Indijan Vels biti novi početak i prekretnica u sezoni Novaka Đokovića, možda čak i u celoj karijeri, ali srpski as i dalje nije dovoljno spreman nakon velike pauze i operacije lakta i to je večeras bilo vrlo izraženo.

Dobro je počeo susret, stigao do 5:2 i set lopte u osmom gemu, ali je neobjašnjivo stao. Usledio je veliki pad i povratak Japanca u meč, a zatim i gubitak prvog seta u ‘taj-brejku’ sa 7:3.

Ipak, usledio je dobar odgovor i povratak u meč dok je još bilo svežine u njegovim udarcima i kretanju. Uspeo je da dočeka grešku protivnika, oduzme mu servis i kasnije uspešno odservira za izjednačenje u setovima.

Međutim, u trećem setu je Novak ostao bez snage, pa i daha u pojedinim momentima. Bilo je vidljivo da se bori i protiv prehlade, više puta je glasno kašljao i sve to dovelo je do kraha u odlučujućim momentima.

Danijel je sve to iskoristio i relativno lako do kraja stigao do najveće pobede u svojoj dosadašnjoj karijeri dobivši treći set sa 6:1.

Period oporavka i dalje traje, videćemo koliko će Novaku biti potrebno da bude ‘onaj stari’. Ako je to uopšte i moguće…

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter