0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Mega pobedom nad Igokeom okončala sezonu u regionalnom takmičenju

Objavljeno: 11.03.18 u 19:15

Košarkaši Mega Bemaksa slavili su na svom parketu nad ekipom Igokee rezultatom 99:87, u poslednjem 22. kolu ABA lige.

Igra ekipe Dejana Milojevića dosta je oscilirala u ovoj utakmici, kako je to često umela tokom čitave sezone, ali su Mitrovčani u odlučujućim momentima ipak bili na nivou i upisali pobedu za kraj takmičenja.

Mega je ovaj susret otvorila na sjajan način ubacivši rivalu čak 31 poena u prvih 10 minuta susreta, nakon kojih su stekli prednost od 15 poena (31:15).

Ipak zatim su usledile nešto slabija igra domaćina u naredne dve četvrtine, što je Igokea iskoristila i do početka poslednjeg perioda zaostatak smanjila na svega jedan poen (70:69).

Ipak Mega je u odlučujućem kvartalu došla k sebi i za četiri minuta ponovo došla do opipljivije prednosti 84:75, a ovoga puta nisu sebi dopustili sebi novi pad u igri već su meč sigurno priveli kraju.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je Goga Bitadze sa 18 poena i pet skokova, a pratio ga je Nikola Mišković sa poenom manje. Vrlo zapažen bio je i Aleksandar Lazić koji je susret završio sa 15 poena i šest skokova.

Kod gostiju je najraspoloženiji bio Dominik Artis sa 23 poena i 10 asistencija, Nikola Jevtović je dodao 15 poena uz pet skokova, dok je Đorđe Milošević uz 14 poena dodao i po pet skokova i asistencija. Vuk Radivojević je takođe bio zapažen sa 14 peona i sedam asistencija.

ABA j.t.d. liga, 22. kolo:

Subota

Cedevita – Partizan 85:75

Nedelja

Mega – Igokea 99:87

Mornar – MZT 106:75

21.00 Olimpija – Zadar

Ponedeljak

18.00 Crvena zvezda – Cibona
21.00 Budućnost – FMP

Οι βαθμολογίες παρέχονται από το SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter