0
Evropske lige

PRIMERA: Rodrigo presudio Sevilji na ‘Ramon Sančez Pishuanu’ i doveo Valensiju na prag Lige šampiona

Objavljeno: 10.03.18 u 18:33

Fudbaleri Valensije slavili su u derbiju 28. kola španskog šampionata, pošto su na gostovanju bili bolji od ekipe Sevilje rezultatom 2:0.

Ekipa Marselinja Garsije Torala napravila je ovog popodneva verovatno i presudan korak ka plasmanu u Ligu šampiona, pošto su u direktnom duelu i to na gostujućem stadionu, uspeli da osiguraju dvocifrenu bodovnu prednost u odnosu na Sevilju koja im je bila najveća pretnja na putu ka cilju.

Junak pobede „slepih miševa“ na stadionu „Ramon Sančes Pishuanu“ bio je Brazilac Rodrigo, koji je sa dva pogotka razrešio pitanje pobednika.

On je najpre u 25. minutu na asistenciju Žofrija Kondogbije doveo goste u vođstvo, da bi isti tandem u istim ulogama ponovo bio koban po Sevilju i u 68. minutu, kada je i postavljen konačan ishod meča.

Tako Valensija na 10 kola pre kraja ima ogromnih 11 bodova prednosti u odnosu na svog današnjeg rivala i čini se da su ovim trijumfom potrdili povratak u najelitnije evropsko takmičenje.

PRIMERA – 28. kolo:

Petak

Đirona – Deportivo La Korunja 2:0 (1:0)
(Stuani 21, Huanpe 57)

Subota

Eibar – Real Madrid 1:2 (0:1)
(Ramis 50 – Ronaldo 34, 84)

Sevilja – Valensija 0:2 (0:1)
(Rodrigo 26, 68)

Hetafe-Levante
Malaga-Barselona

Nedelja

Espanjol-Sosijedad
Atletiko Madrid-Selta
Las PalmaS-Viljareal
Atletik Bilbao -Leganes

Ponedeljak

Alaves -Betis

Οι βαθμολογίες παρέχονται από το SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter