1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

OŠTRA REAKCIJA ĐUKIĆA: Kažnjavaju nas zbog izjava, a imamo situaciju gde protivnički igrači ne prisustvuju penalu! (VIDEO)

Objavljeno: 10.03.18 u 16:04

Partizan i Crvena zvezde burno su odreagovali nakon odluke FSS da im oduzme po dva boda zbog učestalih pritužbi i međusobnih prepirki, a svoje viđenje ove situacije imao je i trener crno-belih, Miroslav Đukić.

Šef stručnog štaba Partizana je u najavi sutrašnjeg meča, u kome će njegov tim gostovati Čukaričkom, istakao da nema smisla na ovakav način kažnjavati igrače koji su na terenu pošteno zaslužili bodove.

-Nema nikakvog smisla činiti tako nešto momcima koji su to zaslužili na terenu.Zbog čega oduzimaju bodove, zbog izjava? Pa da zabranimo da se priča? Zaista je bolje da rešimo uzroke zašto se to desilo, da napadnemo tamo gde je stvarni problem, ako stvarno želimo da pomognemo srpskom fudbalu gde se dešavaju neke stvari,- oštro je rekao Đukić.

Trener crno-belih istakao je da je smešno kažnjavati klubove zbog izjaca, dok savezu neke mnogo krupnije stvari promiču i prolaze nekažnjeno.

-Šutira se penal, a protivnički igrači ne prisustvuju penalu… Kako prolaze neopaženo takve stvari. Mislim da su to mnogo bitnije stvari od toga šta je rekao ovaj ili onaj. Hajde da napadnemo tamo gde su stvarni problemi-, istakao je Đukić, aludiravši na situaciju iz meča Javor- Radnički Niš, gde igrači Ivanjičana nisu stajali na ivici šesnaesterca prilikom izvođenja penala od strane gostiju.

Ovaj detalj možete pogledati na 3:18 ovog videa.

Što se utakmice sa „brđanima tiče“, novinare je interesovalo da li Miroslav Đukić ovaj meč doživlava kao kvalifikacioni, kada je reč o njegovom ostanku na klupi.

-Ne shvatam ovo kao kvalifikacije. Jedino što Partizan u svakoj utakmici ima obavezu je da ide na pobedu. Drugog pritiska nemam, niti će ga biti posle, bez obzira šta se desi. Moja obaveza je da Partizan pobeđuje, ostalo ne zavisi od mene. Ceo život sam pod pritiskom, takmičim se, tako ni fudbal ne doživljavam drugačije. Pogotovo ne znam šta je to kad u utakmicu uđeš opušteno, rekao je Đukić i kratko izneo svoja očekivanja od predstojećeg meča.

-Očekuje nas težak meč protiv čvrstog rivala. Pretpostavljam da ćemo mi voditi utakmicu, a domaćin nas ugrožavati iz kontranapada. Želimo da potvrdmo da smo posle Rada na dobrom putu-, zaključio je Đukić.

0
0

1 Komentara

  1. Ne znam kako je utakmica sa Radom merilo kvaliteta kad se zna da se isti grčevito bori za opstanak ? Ako u Partizanu stvarno misle da su izašli iz krize pobedom nad Radom i to uzadnjih 2o minuta,onda su oni u velikoj zabludi. To će pokazati i sutrašnji meč.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter