1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

MIČEL DONALD: Izgubio sam mnogo novca zbog Zvezde, čekam Terzića! (FOTO)

Objavljeno: 10.03.18 u 21:35

Kapiten u odsustvu Nenada Milijaša, Mičel Donald govorio je danas o svom statusu u Zvezdi i mogućnosti da karijeru nastavi u beogradskom klubu.

Holanđanin je govorio za francuski ‘Footbalski’, a prva tema razgovora bilo je odbijanje prelaska u moskovski Dinamo za platu od 600 hiljada evra.

– Istina, odbio sam Dinamo iz Moskve. Razgovaraću još sa Terzićem o produžetku saradnje, ništa još nije odlučeno – rekao je Donald i dodao da nema agenta koji ga zastupa.

– Sve je na papiru. Dovoljno sam star da mogu da govorim u svoje ime. Što se tiče nekih opcija, uvek mogu da angažujem ozbiljnog agenta, da vidim kakve su mi mogućnosti. Ali, ja znam šta želim generalno. Vrlo je jednostavno i lako.

Holanđanin je istakao da mu je velika čast to što je prvi stranac u istoriji Crvene zvezde koji je nosio kapitensku traku.

– To je fantastično! Velika čast za mene. Posebno u zemlji poput Srbije. Jako sam počastvovan. To što sam kapiten nije me promenilo. Zadržao sam navike, nisam digao nos, i dalje se šalim sa saigračima na terenu, ista sam osoba kao i ranije, što je najvažnije. Više nisam mlad, znam kakve odgovornosti nosi kapitenska traka. Ja sam poveznica između tima i trenera, govorim u ime ekipe kada je nešto potrebno. Moram da budem primer saigračima na i van terena.

O Beogradu je govorio sve najbolje, označio ga je kao grad u kome želi da živi.

– Kada me je Zvezda kontaktirala, već sam znao grad. Beograd je prelep, s mnogo zelenila. Imam porodicu, zato mi je važno da živim u gradu koji ima infrastrukturu, bolnice, škole, sigurne ulice. Beograd je veoma lep za život. Svi pričaju engleski, što je mnogo važno. Kada su neki igrači prelazili iz Rusije u Zvezdu, nisam verovao da ću biti deo toga. Izgubio sam dosta novca kada sam došao, ali vredelo je. Imam dobre saigrače, postao sam kapiten, igrao sam Ligu Evrope. Mnogo toga lepog se desilo otkako sam u Zvezdi. Moj najbolji transfer u karijeri.

Na kraju je Mičel Donald otkrio da je naučio ponešto srpskog jezika, ali da i dalje komunicira isključivo na engleskom.

– Razumem srpski malo, razumem šta momci pričaju, ali mi je teško da se uključim u diskusiju. Mogu da govorim jednostavne stvari, ali kada treba da se priča o nečemu komplikovanom, uvek to radim na engleskom. Svi govore engleski, čak i najmlađi članovi tima – rekao je Donald za portal ‘Footbalski’.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter