3
Domaći fudbal

VLADIMIR VULETIĆ: Mi u FSS u 18, Zvezda posle nas, a mediji u 18.48 imali kaznu, vidimo se na sudu!

Objavljeno: 08.03.18 u 22:25

Potpredsednik Partizana najvio žalbu i tužbu redovnim sudovima protiv odluke FS Srbije da se crno-belima oduzmu dva boda.

Epilog ‘rata’ saopštenjima večitih bio je postupak protiv istih koji je podneo predsednik IO FS Srbije Dragiša Binić. Kazna je oduzimanje po dva boda Partizanu i Zvezdi. Zvezda je najavila žalbu, a isto će učiniti i Partizan, samo pred civilnim sudovima, to jest Upravnim i Ustavnim.

– Nakon odluke Disciplinske komisije FSS, FK Partizan je sada na +4 (umesto dosadašnjih +6 bodova) u odnosu na FK Radnički, dok je FK Crvena zvezda i dalje na +14 u odnosu na FK Partizan. Za otkrivanje učinioca svakog nepočinstva, inicijalno pitanje u pravu je: qui bono (kome korist)?

Potom je Vuletić otkrio šta se danas dešavalo u FS Srbije i postavio pitanje kako je moguće da su mediji već znali odluku.

– Pravi kuriozitet predstavlja pitanje u kom je vremenskom okviru DK FSS procenjivala sve argumente koje su joj usmeno danas izlagali predstavnici FK Partizan i FK Crvena zvezda, budući da su predstavnici FK Partizan sednicu napustili nešto pre 18 časova, dok je, tek tada, u prostoriju ulazio predstavnik FK Crvena zvezda. Jedan medij je več u 18.48 sati objavio odluku DK FSS, pa, uz pretpostavku da se predstavnik Zvezde zadržao i samo 15 minuta, a DK je pred sobom imala i druge disciplinske slučajeve, čini se da je vremenski okvir odlučivanja bio tako štur i ekspresan, pa ukazuje na izrazitu skrupuloznost i temeljitost pri odlučivanju na osnovu predočenih argumenata.

Sledeći korak ‘parnog valjka’ je jasan, odbrana na sudu.

– Čestitajući DK FSS na toj efikasnosti u radu, najavljujem da ce FK Partizan zakonitost ove odluke osporavati pred Upravnim, a disciplinski pravilnik FSS pred Ustavnim sudom – zaključio je Vuletić.

0
0

3 Komentara

  1. Pravilno bi bilo izbaciti sve iz uprava klubova, biznismene, uvesti im zatim porez kojim bi pomagali klubovima, i to takav porez da im se samo beg u inostranstvo isplati, a vodjenje klubova dati u ruke fudbalerima koji su ostavili znacajan trag u tom klubu, sto se tice bodova Partizanu 4 oduzeti a Zvezdi 10, ili jednostavno ove godine kazna nema evrope za vecite neka 3,4,i 5 igraju evropske kupove, a to znaci oduzimanje toliko bodova vecitima da nemogu stici prva mesta za evrogu, zvezdi cak i 10 bodova u iducoj sezoni na startu oduzeti, i tu nije kraj, sudije sankcionisati po mesec dana u zadnjoj ligi da sude uz minimalnu zaradu, a u emisiji Jelenovo oko ili kako se zove vec: napraviti ispravke i zvanicne rezultate utakmica tek sutra dan objaviti, gde je greskom sudjen penal ponistiti gol i to je to, gol iz ofsajda ponistiti takodje, pozdrav.

    0
    0
    Odgovori
  2. Cekaj bre covece jel sad i Zvezda treba da gleda u odnosu na Radnicki ili na vas ili na bilo koga uopste u ligi sta je po tebi trebalo da urade vama da oduzmu 2 boda a Zvezdi 4 pa da vi budete kao zadovoljni… U principu treba kazniti i jedne i druge jer namestaju ali sa druge strane iste te sudije postavljaju stite drze na listi sudija posle mnogobrojnih gresaka neko iz te sudijske organizacije i ljudi iz fss i sta sad posle neke smesne „greske“ sudija treba neko da cuti?Ne gospodo treba vas sve po imenu nazvati i okriviti dok drugi kradu vi cutite i direktno pomazete u kradji

    0
    0
    Odgovori
    • Složio bih s s tobom da si malo realniji. Pa i mala deca znaju da su zvezdina saopštenja štetnija i direktno napadaju i vređaju FSS, pa prena tome ne mogu oba kluba biti isto kažnjeni.
      Takođe kažnjavaju se Vučelić, Vazura, Mijailović… a gde je glavni kancer srpskog fudbala Zvezdan koji je inicijator ovih “ratova”, plus je i sam bil suspendovan na šest meseci što nije ni sekunde otslužio; šta više, sprdao se sa tadšnjim čelnicima FSS…

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter