0
Košarka

VELIKO PRIZANJE OD STRANE AMERA: Nikola Jokić- igrač kome pripada budućnost! (FOTO)

Objavljeno: 08.03.18 u 18:30

Srpaki centar je u poslednje dve sezone izrastao u pravog vođu Denver Nagetsa, a način na koji igra čini ga jednim od atraktivnijih košarkaša za gledanje.

Nikola Jokić odavno je privukao pažnju brojnih košarkaških stručnjaka svojim sjajnim partijama, koje su mu donela brojna laskava riznanja i komplimente.

Najnovije priznanje došlo je od urednika ESPN-a, Bobija Marksa, Kevina Peltona i Krisa Heringa, koji su Jokića uvrstili među košarkaše kojima priada budućnost NBA lige.

Naime dvatesetrogodišnji Somborac se našao na listi od 20 igrača, mlađih od 25 godina, koji će prema mišljenju pomenutih novinara u budućnosti igrati glavnu ulogu u najjačoj košarkaškoj ligi sveta.

Jokić se na ovoj listi našao na petoj poziciji, a ispred njega se nalaze samo Janis Adentokubo, Entoni Dejvis, Džoel Embid i Karl Entoni Tauns.

U obrazloženju svoje odluke, novinari uglednog ESPN-a navode da srpski centar spada u retke košarkaše koji mogu da urade sve na terenu, te igra najveću ulogu u ekipi koja je rangirana kao šesti najbolji napad lige.

Uz to Jokić beleži šest asistencija u proseku, što je peti najbolji prosek u istoriji lige za igrače koji su visoki 208 ili više centimetara. Takođe, zahvaljujući njegovim partijama Denver je u situaciji da se bori za plej-of, a sve to u odsustvu iskusnog Pola Milsapa.

Evo i kompletne liste po ESPN-u:

1. Janis Adetokumbo
2. Entoni Dejvis
3. Džoel Embid
4. Karl-Entoni Tauns
5. Nikola Jokic
6. Ben Simons
7. Kristaps Porzingis
8. Bredli Bil
9. Donovan Mičel
10. Devin Buker
11. Geri Heris
12. Andre Dramond
13. Klint Kapela
14. Džejson Tejtum
15. Oto Porter
16. Brendon Ingram
17. Stiven Adams
18. Lonzo Bol
19. Lauri Markanen
20. Džamal Mari
21. Eron Gordon
22. Džejlen Braun
23. Endru Vigins
24. Kajl Kuzma
25. Majls Tarner

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter