0
Evropske lige

JECAJI ODJEKUJU FIRENCOM: Igrači Juventusa sa ‘Vemblija’ stigli na sahranu Astorija, emocije su ih slomile (VIDEO)

Objavljeno: 08.03.18 u 11:54

U Firenci se danas održava sahrana preminulog kapitena Fiorentine Davidea Astorija, a na ulicama grada se okupilo nekoliko desetina hiljada ljudi.

Ceo svet je potrešen tragičnom smrću Davidea Astorija koji je doživeo srčani udar u toku sna i nije se probudio iz njega u hotelskoj sobi u Udinama, gde je u nedelju Fiorentina trebalo da gostuje Udinezeu.

Danas su emocije posebno naglašene, budući da je održana misa za upokojenje duše preminulog fudbalera, ali na ulicama grada je prisutno nekoliko desetina hiljada ljudi.

Među njima su i brojni fudbaleri: Frančesko Toti, Federiko Kijeza, Đuzepe Rosi, Alesandro Matri, Stefan el Šaravi, Mario Baloteli, ali i fudbaleri Juventusa koji su sinoć savladali Totenhem na ‘Vembliju’ i ušli u četvrtfinale Lige šampiona.

Posebno emotivno bilo je za Federika Bernardeskog, igrača koji je letos prešao iz Firence u Juventus. Navijači ‘viole’ su ga tada označili kao izdajnika, ali su ga sada dočekali ogromnim aplauzom i to ga je potpuno slomilo, te su emocije prevladale.

Automobil sa kovčegom u kom se nalazi telo Davidea Astorija napraviće ‘počasni krug’ oko stadiona ‘Artemio Franki’, pre nego što se svi konačno oproste od njega.

 

 

(Izvor: youtube / La Repubblica)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter