0
Evroliga

EVROLIGA: Armani iznenadio u Podmoskovlju, Makabi siguran u Istanbulu

Objavljeno: 08.03.18 u 20:20

Košarkaši Milana napravili su iznenađenje u Rusiji, savladavši ekipu Himkija rezultatom 86:77 u meču 25. kola nejelitnijeg evropskog takmičenja.

Italijanski tim je tokom većeg dela ovog susreta imao prednost, u nekoliko navrata i dvocifrenu, međutim nikako nisu uspevali da definitivno prelome domaćina.

Armani je prvu četvrtinu zavšio sa 10 poena viška na svom kontu (30:20), a sa identičnom prednošću se otišlo i na poluvreme i ako se Himki u nekoliko navrata opasno približio.

Treća deonica u otpunosti je pripala ruskom timu, koji je do sredine ovog perioda uspeo da peokrene rezultat u svoju korist (55:54), a sa poenom viška ušli su i u poslednji desetominutni period.

Poslednji kvatral doneo je veliku borbu, ali je Armanni na samom početku uspeo da vrati prednost na svoju stranu, a ona je na tri miuta pre kraja iznosila i devet razlike 69:78. Domaćin je na 50 sekundi pred kraja uspeo da se poenima Gila primakne na 80:77, ali su Džerels i Gaudlok na drugoj strani zapečatili pobedu milanskog tima.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je Endrju Gaudlok sa 26 poena, pratio ga je Mindaugas Kuzminskas sa 15, dok je Kurtis Džerels dodao poen manje.

Sa druge strane kod Himkija je najraspoloženiji bio Aleksej Šved sa 24 poena, Džejms Anderson dodao je 14, a Čarls Dženkins 11 poena.

U drugom meču koji je počeo u isto vreme, ekipa Makabija je bez većih problema savladala Anadolu Efes u Istanbulu, rezultatom 94:81.

Na ovaj način „ponos Izraela“ prekinuo je niz od dva uzastopna poraza i napravio veliki korak ka plasmanu među osam najboljih.

Makabi je do pobede u Turskoj predvodio Pjer Džekson sa 18 poena, pratio ga je Rol Mičel sa 16, dok je Artisom Parahuski dodao 14.

Kod Efesa Soni Vims je ubacio 21 poena, sledio ga je Brajant Danston sa 16, dok je Toni Daglas meč završio sa 16 poena. Naš Vladimir Štimac je za nešto manje od devet minuta na parketu upisao dva poena i et skokova.

 

Οι βαθμολογίες παρέχονται από το SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter