0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

RADNIČKI PO UZORU NA HOLAĐANE: Nenad Grozdić uveo promene u radu sa omladincima

Objavljeno: 07.03.18 u 12:43

Uprava Fudbalskog kluba Radnički nastavila je da radi na jednom od svojih zacrtanih ciljeva a to je jačanje omladinskog pogona.

Klub je dobio ozbiljno pojačanje na poziciji šefa razvoja Omladinske škole u vidu Nenada Grozdićakoji je nakon preuzimanja nove funkcije za zvanični sajt Radničkog govorio o svojim planovima vezanim za budućnost ovog kluba.

Prema najavama novog šefa razvoja „Reala sa Nišave“ radiće se po holandskom sistemu, uz očuvanje onog što „Radnički čini jedinstvenim“.

-U Radnički sam došao na poziv gospodina Ivice Tončeva kojeg izuzetno cenim i poštujem. Jedan od razloga zbog kojeg sam došao je ne samo to što je Radnički trenutno treći u državi već i to što je veliki klub koji pokriva jug i istok naše zemlje. Moje ambicije i motivi poklopili su se sa klupskim, a to je da se napravi omladinska škola ravnopravna Partizanu i Crvenoj zvezdi i da ih jednog dana čak i prestignemo- pojašnjava Grozdić.

Kako su najbolje rezultate u radu sa decom davale omladinske škole sa kojima je imao prilike da se upozna u Holandiji, Austriji i Španiji, novi šef razvoja planira da se radi po sistemu pomenutih kako bi se došlo do garantovano dobrih rezultata u što kraćem roku

-Upoznao sam se sa njihovim načinom rada i raspolažem velikim brojem prijatelja uz čiju pomoć ćemo težiti ka što boljem radu. Trudićemo se da ipak zadržimo i ne izgubimo ono naše po čemu smo poznati – lucidnost, temperament i mentalitet koji imamo. Nadogradićemo ih i na taj način najbolje kombinovati ono čime trenutno raspolažemo sa onim što je pred nama.

Grozdić dodaje da mlade igrače treba fizički ojačati kako bi prelazili iz kategorije u kategoriju, da tamo gde ima prostora za napredak omoguće deci da napreduju, sa sebi ravnima.

-Prvenstveni cilj je da zadržimo svu našu decu ovde, da većina njih postanu prvotimci koji će u svom gradu napraviti nešto i skupiti dovoljan broj utakmica u nogama. Kada kasnije kao “gotov igrač” ode dalje, klub i omladinska škola kao i čitav region će imati koristi od toga- ističe Grozdić.

Nešto što u poslednje vreme nije praksa, pogotovo u lokalnim klubovima, a na čemu će raditi tim okupljen oko omladinske škole jeste sklapanje poslovno-tehničke saradnje sa klubovima van granica naše zemlje.

-Ta saradnja će u svojim prvim koracima biti u vidu slanja našeg trenerskog kadra na edukaciju. Prioritet nam je da najpre odradimo taj deo, a nakon toga uslediće i turniri i gostovanje u oba smera nekim inostranim klubovima. Želimo da napravimo i jak marketing jer smo svesni da je u današnje doba to veoma važno-, rekao je Grozdić 

 Nišlije su napravile plan na četvorogodišnjem nivou, koji će se posebno odnositi na svaku mladu selekciju Radničkog kao i na sve trenere, tačnije njime će biti obuhvaćen apsolutno svaki segment podmlatka Radničkog.

-Po ovom planu rezultati očekuju u naredne dve godine, a pomak u samoj organizaciji u prvih dva do tri meseca. Radiće se na disciplini i profesionalizmu mlađih selekcija koje su jedno od ključnih preduslova za formiranje kompletnog igrača- ističe Grozidić i nadovezuje se:

-Cilj nam je da ih podignemo na vrhunski nivo. Da ne bude kašnjenja, da se iskorene neke loše navike ukoliko ih ima i da postavimo sve to na zdrave noge, da napravimo profesionalce. Imamo saradnju i sa sadašnjim šefom struke Bobanom Dmitrovićem, jer svi mi radimo u službi prvog tima, sva ta deca treba jednog dana tamo da dođu. Uvežbavaćemo i trenirati svoju decu po načelima i potrebama koje nam on iznese. Svako od nas, zajedno sa stručnjacima iz inostranstva, daće svoje ideje kako bi se došlo do što bolje realizacije zacrtanih planova- dodaje Grozdić.

On je stakao je veliki značaj rada kondicionog trenera Zorana Dojčinovića kao i novog trenera golmana Maria Bizjaka, a ističe da je veoma zadovoljan novim angažmanom i odnosom sa upravom kluba.

-Krenuli su pravim putem i mislim da savršeno shvataju šta se od njih očekuje. Budućnost Radničkog i svakog drugog kluba je omladinski pogon, a činjenica je da ovde imamo veliki broj talentovane dece, kojoj ne smemo dozvoliti da preskoče Radnički. Dobro je što se ulaže u njih i što nova uprava ima sluha za svoj podmladak.
Omladinska škola FK Radnički Niš Ivan Krstić – Beli u narednom periodu obavljaće kompletna testiranja svakog od igrača, a nakon toga uslediće izrada plana trenažnog rada na nedeljnom nivou.

-Svaki trening će se analizirati, kako na ekipnom tako i na individualnom nivou, kako bi se blagovremeno reagovalo ukoliko nešto nije kako treba. Roditeljima, igračima i njihovim trenerima dostavljaće se izveštaj sa ocenom učinka u svakom segmentu zasebno- zaključio je Grozdić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter