1
Domaći fudbal

ISPOVEDIO SE ENGLEZIMA: Jokanović otkrio zašto je odbio nagradu za najboljeg trenera Srbije, a govorio i o Partizanu

Objavljeno: 07.03.18 u 12:00

Aktuelni trener Fulama, Slaviša Joković, govorio je za engleske medije o svojim trenerskim počecima u Srbiji.

Jokanovićeva trenerska karijera počela je na fantastičan način, pošto je kao trener debitant osvojio dve vezane duple krune sa Partizanom, što je retko kome polazilo za rukom.

Već tada se moglo naslutiti da poseduje zavidne trenerske sposobnosti, a to je po odlasku iz Srbije potvrdio u brojnim klubovima. Poslednjih sezona bivši trener crno-belih se dokazuje u Engleskoj, gde ove sezone pokušava sa Fulamom da izbori plasman u Premijer ligu, a kao jedan od najboljih menadžera u Čempionšipu privlači dosta pažnje tamošnnjih medija.

Jokanović se za engleski sajt „Coaches Voice“ osvrnuo na svoje trenerske početke, tokom kojih je napravio jednu stvar zbog koje se danas pomalo i kaje.

-Taman sam završio moju prvu sezonu kao trener. Ostvario sam veliki uspeh sa Partizanom, osvojili smo duplu krunu, Superligu i Kup Srbije. Ali, kada me je Fudbalski savez Srbije izabrao za „Najboljeg trenera u Srbiji“, odlučio sam da ne prihvatim nagradu-, rekao je Jokanović a zatim obrazložio zbog čega je to učinio:

-Zašto? Pa, nekoliko dana nakon što su me izabrali, počeli su da pričaju da možda nisam najbolji izbor. Zato sam odlučio da odbijem nagradu: ako ne verujete da sam najbolji, onda mi nagrada ni ne treba. To je to- dodao je perspetkivni stručnjak, a zatim dodao:

– Nije to bila najbolja odluka koju sam donao u životu. Sada sam toga svestan. Ali, u tom trenutku mi je izgledala kao ispravna. Tada sam bio mlad. Sada, gledajući iz ove pozicije posle 10 godina, shvatam da to nije najbolja odluka koju sam doneo u životu. Da sigurno nisam baš najbolje promislio. Ali, u tom trenutku sam smatrao da je to najbolji korak za mene.Oduvek sam se vodio time što sam smatrao da je najbolje. Takva je moja ličnost. -, ističe Jokanović i dodaje:

-Sledeće sezone smo ponovo osvojili duplu krunu. Ovog puta nisam dobio nagradu, ali me nije bilo briga. Nisam bio tu zbog ličnih nagrada, borio sam se za svoj klub-, rekao je Jokanović, koji se zatim osvrnuo na svoj odlazak iz Partizana:

-Kada sam napuštao Partizan 2009. godine, osećao sam da sam uradio dovoljno tamo. Nisam video da je moguće da se učini više, zato mi nije imalo smisla da dalje ostajem. Želeo sam novi izazov, da bih mogao da stičem iskustvo u ovoj profesiji na nekom drugom mestu. Želeo sam da testiram samog sebe. To sam oduvek sebi radio kada sam bio igrač, a tada sam hteo isto da probam kao trener. I dalje to pokušavam – zaključio je Slaviša Jokanović.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter