0
Evrokupovi

FOTO: Twitter

LIGA ŠAMPIONA: Falio je Nejmar za spektakl, PSŽ-u nisu dovoljni milioni, preiskusni Real je u četvrtfinalu!

Objavljeno: 06.03.18 u 22:38

Real Madrid je i u revanšu u Parizu savladao Pari Ser Žermen sa 2:1 (0:0) i tako se sa ‘duplom pobedom’ plasirao u četvrtfinale Lige šampiona.

Iako je Nejmar operisan i onemogućen da zaigra u ovom revanšu nakon 3:1 u prvom susretu u prestonici Španije, ‘sveci’ su se nadali da mogu do preokreta i novog čuda u elitnom takmičenju.

Ipak, i pored silnih uloženih miliona, ni ove godine neće doći ni blizu ‘ušatog’ pehara i definitivno im ne ide sa receptom sipanja miliona evra u bunar bez dna.

Real je večeras odigrao iskusno, ‘na rezultat’, ali ne tako da se brani i prepusti ‘milosti’ brutalno jakom rivalu u napadu, već je i te kako pretio u prvom poluvremenu koje je završeno bez golova.

Najviše je za to zaslužan Karim Benzema koji je imao ‘zicer’, ali je šutirao pravo u Areolu. Na drugoj strani, Kilijan Mbape je povukao opasan napad PSŽ-a, ali je, reklo bi se, bio sebičan u 43. minutu jer je imao slobodnog Kavanija. Taj gol bi mnogo promenio.

Ovako, već u 51. minutu Real je to kaznio i zakoračio ka četvrtfinalu. Alveš je izgubio loptu od Asensija, koji je proigrao Lukasa Vaskeza, a on je pronašao Kristijana Ronalda. Glava i gol.

Onda u 66. minutu novi šok za Parižane. Marko Verati je dobio crveni karton. Tačnije, drugi žuti, tako što je prigovorio sudiji Feliksu Brihu, a Nemac nije imao milosti. Velika glupost Veratija!

Ipak, samo pet minuta kasnije Kavani donosi kakvu-takvu nadu ‘svecima’. Posle kornera i karambola u kaznenom prostoru Reala Urugvajac je bio na pravom mestu.

Ali, i to je bilo kratkog daha jer je Kazemiro u 80. minutu doneo novu prednost ‘kraljevima’. Šutirao je, lopta zakačila Markinjoša, prevarila Areolu i završila u mreži za konačnih 2:1, a ukupnih 5:2. Real je zasluženo prošao dalje.

Pari Ser Žermen – Real Madrid1:2 (0:0)
(Kavani 71 – Ronaldo 52, Kazemiro 80)

Park prinčeva u Parizu.
Sudija: Feliks Brih (Nemačka).

PARI SEN ŽERMEN: Areola – Alves, Tijago Silva, Markinjos, Juri Berčiče – Verati, Mota, Rabio – Mbape, Kavani, Di Marija.

REAL MADRID: Navas – Karvahal, Varan, Ramos, Marselo – Lukas Vaskez, Kazemiro, Kovačić, Asensio – Benzema, Ronaldo.

Liga šampiona, osmina finala:

Utorak

Liverpul – Porto 0:0 – prvi meč 5:0

PSŽ – Real Madrid 1:2 (0:0) – prvi meč 1:3
(Kavani 71 – Ronaldo 51, Kazemiro 80)

Sreda

20.45 Mančester Siti – Bazel – prvi meč 4:0
20.45 Totenhem – Juventus – prvi meč 2:2

Utorak 13.03.
20.45 Mančester Junajted – Sevilja – prvi meč 0:0
20.45 Roma – Šahtjor – prvi meč 1:2

Sreda 14.03.
18.00 Bešiktaš – Bajern – prvi meč 0:5

20.45 Barselona – Čelsi – prvi meč 1:1

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter