0
U pripremi

FOTO: STARSPORT

HOĆE LI NAJZAD PASTI DOGOVOR: Bartomeu najavio novi sastanak sa FIBA

Objavljeno: 06.03.18 u 15:20

Katastrofalno stanje u evropskoj košarci ne ide na ruku nikome, a nacionalni savezi, selektori, igrači sve više dižu glas protiv nakaradnog sistema kvalifikacija za Mudnobasket, gde su reprezentacije lišene pomoći najboljih košarkaša.

Jasno da Evrolige i FIBA moraju sesti za sto i pronaći neko razumno, konstruktivno rešenje, koje bi popravilo stanje i užasnu atmosferu koja vlada u evropskoj košarci.

Svi se nadaju da bi tako nešto moglo da se desi već tokom ove nedelje, pošto je prvi čovek najelitnijeg evropskog takmičenja Đordi Bartomeu najavio čovek sa generanim sekretarom FIBA, Patrikom Baumanom.

– Ne postoji sukob sa FIBA. Postoji problem sa kalendarom FIBA koji je u suprotnosti sa realnošću svetske košarke. Strašno je da reprezentacije igraju bez svojih najboljih igrača i spremili smo 14 novih predloga kako bi rešili taj problem. Sa Patrikom Baumanom imam dobar lični odnos 25 godina, iako drugačije razmišljamo o mnogo stvari.

Razgovaram sa njim stalno, a ove nedelje ćemo imati sastatank-, izjavio je Đordi Bertomeu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter