0
Košarka

‘DOŠLO JE NIOTKUDA’: Kevin Lav prvi put otvoreno – ‘Nisam više mentalno zdrav…’

Objavljeno: 06.03.18 u 20:30

Košarkaš Klivlend Kavalirsa otvorio se i u tekstu za sajt ‘The Players Tribune’ prvi put govorio o psihičkom poremećaju koji ga prati od početka godine.

On je prvi put opširnije govorio o tome, a radi se o napadima panike koji su se manifestovali, kako je rekao, ‘bolom u stomaku i gubljenjem daha u isto vreme’.

– Došlo je niotkuda, nikad ranije nisam to imao. Nisam znao ni da li je stvarno. Ali bilo je, stvarno kao slomljena ruka ili iskrenut zglob. Od tog dana, skoro sve što sam mislio o svom mentalnom zdravlju se promenilo – napisao je Lav u svojoj kolumni.

Prvi put mu se taj problem javio tokom meča sa Oklahomom u januaru, kada je napustio utakmicu, a nekoliko igrača ga posle meča optužilo da je lažirao bolest i da je to bila čista gluma.

Počeo je da posećuje psihijatra, baš kao i Demar Derozen koji je nedavno otkrio da se bori sa oblikom depresije.

– Natera te da se zamisliš kako se svi muče sa nekim stvarima, a ponekad mislimo da smo jedini koji imaju takav problem. Realnost je da verovatno imamo mnogo zajedničkog sa našim prijateljima, kolegama i komšijama. Mentalno zdravlje je nevidljiva stvar, ali nas sve dotiče. To je deo života. Kao što je Demar rekao, nikad ne znaš kroz šta neka osoba prolazi –  istakao je Lav.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter