2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

NENAD ČANAK: Pokazali smo da Kup nije bio samo trenutni bljesak, što se tiče situacije oko Vilijams-Gosa…

Objavljeno: 04.03.18 u 21:39

Trener Partizana Nenad Čanak istakao je da je pobeda protiv Budućnosti najbolja potvrda da uspeh u Kupu Radivoja Koraća nije bio puka slučajnost.

Partizan je u susretu sa Podgoričanima uspeo da podigne nakon loše prvog pluvremena i u nastavku sruši velikog rivala i osujeti ga u trci za prvo mesto.

-Bitna pobeda za nas da potvrdim,o uspeh iz kupa iako rezultatski nema toliki značaj. Mada, Partizan uvek ima obavezu da igra što bolje i učinićemo sve da osvojimo to peto mesto. Ovo je potvrda da kup u Nišu nije bio samo trenutni bljesak, nego da se ekipa diže i pruža partije sa zadovoljavajućim kvalitetom-, rekao je Čanak posle utakmice.

Nije mogao večeras Čanak da računa na jednog od svojih najboljih igrača, Najdžela Vilijamsa Gosa, ali je kako kaže ekipa u drugom poluvremenu nadoknadila sve sa mnogo energije.

-Večeras je prvo poluvreme bilo loše što se tiče energije. Bili smo hendikepirani bez Najdžela. Primili smo mnogo poena iz igre jedan na jedan i otpadanja na blokadama. U drugom poluvremenu smo imali veću energiju i dominirali u skoku. Uspeli smo da stignemo i prelomimo. Izgleda lagano, ali trajalo je kao večnost na klupi-, istkao je Čanak.

Ono što navijače Partizana trenutno najviše zanima jeste situacija oko Najdžela Vilijamsa-Gosa, koji je ovaj meč propustio zbog povrede.

-Gos je istegao zadnju ložu. Trenirao je posle Niša sve vreme. Pre par dana osetio bol. Nismo hteli da ga forsiramo, ali mislim da će biti sve u redu. I Đoko Šalić je van stroja, ali smo energijom to kompenzovali-, rekao je Čanak, koji je istakao da je ovaj meč pokazao crno-beli mogu i protiv najjačih.

-Bitno je da vratimo veru navijačima da možemo da igramo sa vodećim ekipama regiona. Ja sam tu najmanje bitan-, rekao je trener Partizana koji je zatim upitan da prokomentariše igru Novice Veličkovića:

-On nas je u prvom držao u priključku. Odigrao je sjajnu utakmicu, drago mi je što je pokazao da može da igra na vrhunskom nivou-, zaključio je Čanak.

Bek crno-belih, Aleksandar Aranitović, istakao je da će njegov ide po pobedu i u Zagreb, gde će se u okviru poslednje kola ligaškog dela takmičenja sastati sa Cedevitom.

-Veoma bitna pobeda za nas, Da nastavimo u dobrom ritmu posle kupa. Znali smo kakav nas meč očekuje. Budućnost je u Zvezdu najbolja ekipa u ligi. Okrećemo se meču sa Cedevitom u Zagrebu i tamo ćemo ići na pobedu-, bio je kratak Aranitović.

0
0

2 Komentara

  1. Kad svima ponestaje motiva Partizan se bori kao da su životne utakmice, koje im rezultatski ništa ne znače. Interesantno, ovo bi trebali analizirati u Cedeviti i Zvezdi jer su mnogo bolje plaćeni , a svejedno im je da li bube ili pobeđuju, ne pokazuju uopšte emocije, mmogo su ufurani i ako to ne shvate na lošem su putu.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter