0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Zvezda u neizvesnoj završnici srušila Unikahu i odgovorila na ‘krizu u formi’ (FOTO)

Objavljeno: 02.03.18 u 20:58

U utakmici 24. kola Evrolige Crvena zvezda je u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ savladala Unikahu iz Malage rezultatom 80:76.

Iako je Unikaha bila nešto bliža prolasku među osam najboljih pre ovog susreta, večerašnji meč bio je veoma bitan za Crvenu zvezdu, te su mu izabranici Dušana Alimpijevića tako i pristupili od samog starta.

Prva deonica donela je nešto veći broj poena, iako se igralo prilično čvrsto u odbrani i na jednoj i drugoj strani. To se već videlo u naredne dve četvrtine u kojima je bilo znatno manje poena.

Odličan start imao je Dragan Milosavljević, koji je dočekan silnim uvredama koje su se provlačile kroz čitav meč, ali je odgovorio sa osam poena za samo pet uvodnih minuta.

Ipak, kako je susret odmicao, prednjačila je odbrana Zvezde, koja je rivala svela na samo 13 poena u drugoj četvrtini, ali je na poluvremenu bilo ‘samo’ 40:37. Mada to nije materijalizovala tada, ali jeste u trećem kvartalu u kom je brzo došla do dvocifrene razlike.

FOTO: STARSPORT

Pokazalo se ono što su mnogi igrači smatrali i nakon neočekivanog poraza u finalu Kupa Radivoja Koraća od Partizana, a to je da kada proigra Tejlor Ročesti, pa i Džejms Feldin, i Zvezda igra jako dobro.

Amerikanci sa Malog Kalemegdana su pogodili nekoliko otvorenih šuteva za tri poena i to je rezultiralo porastom vođstva beogradskog tima.

Deset poena je bilo na kraju trećeg perioda, gde je do tada neprimetni Milko Bjelica probio u reketu i raširio odbranu Španaca, a odatle su usledili pogotci izvan linije 6,75.

Ipak, Unikaha se nije predavala i konstantno je bila na između pet i osam poena minusa. Čak je pet minuta pre kraja stigla na tri poena minusa i imala napad za izjednačenje, ali se srpski šampion odbranio.

FOTO: STARSPORT

Nna 2:50 pre kraja trojkom Branka Lazića Zvezda je odbila jedan od većih naleta gostiju, a kapiten domaćih zaradio ovacije i skandiranje navijača u ‘Pioniru’.

Iako je 40 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene Milko Bjelica pogodio za novih plus šest, žilavi gosti se nisu predavali i 10 sekundi pre kraja bilo je samo dva poena viška. Međutim, Ročesti je pogodio dva bacanja, Vaščinski poentirao na drugoj strani, a zatim Davidovac sa još dva penala otklonio svaku dilemu.

Najefikasniji na ovom susretu bio je Tejlor Ročesti sa 21 postignutim poenom, a kao dvocifreni još su ga ‘ispratili’ Milko Bjelica sa 13, Džejms Feldin sa 11 i Branko Lazić sa 10 koševa.

U poraženom taboru istakli su se Adam Vaščinski sa 13, a Dragan Milosavljević i Džef Bruks sa 12 ubačenih poena. Nemanja Nedović zbog bolesti nije igrao na ovom susretu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter