0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

ALIMPIJEVIĆ NAKON POBEDE: Dok postoji minimalna šansa za plej-of, borićemo se

Objavljeno: 02.03.18 u 22:15

Trener košarkaša Crvene zvezde, Dušan Alimpijević, nije krio zadovoljstvo nakon pobede svog tima protv ekipe Unikahe.

Šef stručnog štaba crveno-belih ističe da je ova pobeda pre svega važna na psihološkom planu za njegov tim, koji je nakon nakon lošijih rezultata i gubitka Kupa vratio na pobednički kolosek i to pred važne mečeve u ABA ligi.

-Vratili smo samopouzdanje, pogodili smo deset trojki. Nije bilo lako, ostavili smo loš period iza nas. Zbog toga je ovaj trijumf važan. Čestitam igračima na fajterskoj utakmici, na dobrom pristupu i koncentraciji. Zadovoljan sam. Samo nisam zadovoljan kako smo branili ofanzivni skok. Davali su nam lake poene posle ofanzivnih skokova i naših odličnih odbrana. Ovo je timska pobeda. Naterali smo Unikahu na veliki broj izgubljenih lopti… Nedostajao nam je Dangubić. Bitna pobeda iz zbog vrlo važnog perioda. Želimo da u ABA ligi sačuvamo prvo mesto- rekao je Alimpijević.

Trjijumf nad ekipom iz Malage ostavio je Zvezdi teoretske šanse da se možda domogne plasmana među osam najboljih.

-Moja velika radost je što drugog marta imamo minimalne šanse za prolaz. Vidite, 10 pobeda u Evroligi sa novim timom je fenomenalna stvar. Ponosan sam na tu činjenicu i na igrače. Međutim, treba biti realan. Makabi i Baskonija imaju veće šanse za osmo mesto, ali dok postoji minimalna šansa – borićemo se. Zvezda ima deset pobeda, isto koliko Unikaha, a više od Valensije i Barselone. To je veliki uspeh-, dodao je Alimpijević i otkrio da će Nemanja Dangubić uskoro biti spreman.

Trener Unikahe Đoan Plaza istakao je da je u Evrolgi vrlo teško igrati svaki meč na najvišem nivou.

-Imamo iskustva igranja u Evroligi. Sa druge strane znamo koliko je teško igrati ovo takmičenje. Imaćemo šansu da se plasiramo dalje ako u preostalih šest kola ostvarimo četiri pobede-, kratko je poručio Plaza.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter