0
Evropske lige

FOTO: Premijer liga

KRAJ JOŠ JEDNE VELIKE KARIJERE: Jedan od najboljih u istoriji svoje zemlje i legenda Premijer lige okačio kopačke o klin (VIDEO)

Objavljeno: 01.03.18 u 09:50

Južna Afrika ostala je bez jednog od najboljih igrača u svojoj istoriji, pošto je Stiven Pjenar, bivši kapiten ove zemlje, odlučio da okonča 18-godišnju karijeru.

– Danas se povlačim iz fudbala. Želim da zahvalim mojoj mami, porodici i klubovima za koje sam igrao, i navijačima, naravno, kako vas da zaboravim? Hvala za ljubav tokom karijere, istakao je Pjenar, dodavši da uskoro sledi nova objava na društvenim mrežama uz poziv navijačima da ga prate.

Ovaj 35-godiđnjak je karijeru počeo u Ajaksu iz Kejptauna, odakle je prešao u istoimeni klub iz Amesterdama, gde je igrao uz Ibrahimovića, Van der Varta i Snajdera.

Potom je igrao za Borusiju Dormund, Everton, u kom je pružao i najbolje partije u karijeri, potom Totenhem, da bi period u Premijer ligi završio u Sautemptonu posle druge epizode u Everotnu.

Za „Bafana Bafanu“ odigrao je 61 meč, i nastupao na dva Mundijala, 2002. i 2010. godine.

(Youtube/ chrisholleycomps2)

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter