0
Evropske lige

TUGA U KATALONIJI: Tragedija pogodila tim sa ‘Kamp Noua’, preminuo legendarni napadač Sportinga i Barselone

Objavljeno: 28.02.18 u 17:58

Fudbalski klub Barselona i Sporting iz Hihona ostali su bez jedne od najvećih legendi španskog fudbala.

Enrike Kastro Kvini, legendarni napadač Barselone i Sportinga iz Hihona, preminuo je danas u Hihonu, preneli su španski mediji.

Kvinija su prolaznici pronašli na ulici u besvesnom stanju, nakon čega su pozvali hitnu pomoć, ali 68-godišnjem bivšem fudbaleru nije bilo pomoći. Kasnije je saopšteno da je uzrok smrti bio srčani udar.

Kastro je rođen u Ovijedu 23. septembra 1949, karijeru je započeo u amaterskoj Ensidesi, odakle je stigao u Sporting davne 1968. godine.

Za ovaj tim odigrao je 12 sezona, da bi početkom 1980. pojačao Barselonu. U katalonskom klubu je proveo četiri sezone, od čega je u prve dve postigao ukupno 47 golova.

Takođe, za period u Kataloniji povezana je i priča o kidnapovanju, kada su dva muškarca kidnapovala Kastra 1. marta, nakon pobede nad Herkulesom 6:0, da bi tek nakon 25 dana u saradnji sa Švajcarskom policijom Španci uspeli da ga oslobode.

Naredne dve sezone nije proveo previše na terenu, ali jeste u legendu ušao kao strelac Barseloninog 3000. gola u Primeri, nakon čega je 1984. odlučio da se povuče.

Ipak, posle poziva Sportinga da još jednom obuče dres ovog kluba, u naredne tri sezone nastupao je u Hihonu, da bi karijeru okončao 1987. posle 448 mečeva i 219 golova, što ga čini osmim na večnoj rang listi.

Za Španiju je na 35 mečeva dao osam golova.

Iako sa Kataloncima nije osvojio trofej šampiona, bio je deo tima koji je u sezoni 1981/82. osvojio tadašnji Kup pobednika kupova.

(Youtube/yojugueenelsporting)

(Youtube/ Hemeroteca RSG)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter