0
Fudbal

FOTO: YouTube

ŠOK: Kataru oduzimaju Mondijal, evo ko dobija organizaciju…

Objavljeno: 28.02.18 u 10:18

Mnogo bure se podiglo poslednjih godina oko Mondijala u Rusiji i Kataru, a jedna od dve zemlje će ostati bez domaćinstva.

Naravno, Rusiji je nemoguće oduzeti domaćinstvo Svetskog prvenstva koje počinje za nešto više od tri meseca, ali će izgleda Katar ostati praznih šaka. Kako piše nemački Foks, FIFA je već donela odluku da se ovoj aziskoj zemlji oduzme SP.

Razloga je više, prvi nemanje iskustva u organizaciji velikih utakmica, potom kršenje ljudskih prava tokom izgradnje stadiona i treće politička situacija na Bliskom istoku, strah od terorizma. Ako se tome doda strah od vrućina, to jest predlog da se SP održi u decembru, onda se može sklopiti mozaik po kome će Katar sigurno izgubiti organizaciju Mondijala.

Sada se pominju i moguće alternative, jedna je SAD, a druga Velika Britanija. Čini se da je zbog infrastrukture Amerika daleko bliža dobijanju SP, ali i činjenica da je SAD podneo kandidaturu za Mondijal 2026. godine. Takođe, Velika Britanija uveliko lobira da dobije domaćinstvo najvećeg fudbalskog takmičenja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter