0
Košarka

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

VELIKO POJAČANJE: Kakvo iznenađenje – ‘NBA meta’ stiže u srpski tim pred kraj ABA lige! (VIDEO)

Objavljeno: 27.02.18 u 13:23

Ali bi zato mogao da bude od itekako velike pomoći za nadmetanje u Superligi koja potom počinje.

Najbolji mladi košarkaš australijske NBL lige karijeru nastavlja u našoj zemlji.

Najnovije pojačanje za ekipu FMP-a jeste 20-godišnji Australijanac Ajzak Hamfris. Reč je o veoma talentovanom košarkašu koji pokriva obe centarske pozicije i ove sezone je nosio dres Sidnej Kingsa iz grada u kojem je i rođen.

Veliki talenat australijske košarke je nakon srednjoškolskih dana na Skotsu prešao u Laport u Indijani, a potom igrao i koledž košarku za čuveni Kentaki u periodu od 2015. do prošle godine.

U Srbiju stiže kao najbolji mladi košarkaš australijske lige pošto je početkom ove skoro dobio nagradu za najboljeg rukija NBL lige u 2018. godini.

Povreda oka bi mogla da na kratko odloži njegov dolazak u Železnik, a on se svakako očekuje u skorije vreme. Hamfris je i osvajač srebra na Svetskom prvenstvu za igrače mlađe od 17 godina pre tri i po godine, a u nekoliko NBA timova je bio na letnjim kampovima i predviđa mu se karijera u najkvalitetnjoj ligi na svetu.

(Izvor: YouTube/Entersport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter