12
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

POSLE DEBAKLA U KUPU I BAMBERGU: Čović o Alimpijeviću i humanosti prema najvećem rivalu…

Objavljeno: 25.02.18 u 00:08

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović govorio je o situaciji u klubu posle debakla u Kupu Radivoja Koraća i Evroligi protiv Brose basketa.

Nebojša Čović je u intervjuu za ‘Novosti’ istakao da je njegov tim potcenio rivale, ali i da je dobro pomoći velikom rivalu kada je u problemu.

– Evidentno je da smo u Kup ušli tako što smo potcenili sportske rivale, bili smo pomalo bahati i samozaljubljeni. Moderan sport to ne trpi. Naučena je ta lekcija, koja nije bila skupa. Gubila je Zvezda utakmice u Kupu i kada je bila mnogo jača, i to u polufinalu, pa je i posle takvih poraza osvanuo novi dan. Drugo, mi uvek moramo da vodimo računa i o humanosti – istakao je Čović za ‘Novosti’ i odgovorio na šta misli tačno:

– Neki put treba da pomogneš rivalu kada se nalazi u velikim problemima. Pošto je ova lekcija naučena, za mene je reakcija u Bambergu bila očekivana. Igrači su još razmišljali o onome što se desilo u Nišu, a Evroliga nije takmičenje u kome ima emocija i „praznog hoda“. To je jedan paket faktora. Drugi je to što je Zvezda ove sezone u specifičnoj situaciji, na početku je novog ciklusa sa 11 novih igrača i potpuno novim stručnim štabom. Za realne i one koji poznaju košarku, a nisu ostrašćeni, normalno je da će biti oscilacija. Moderan sport sadrži reči „poverenje i strpljenje“, naravno, uz adekvatan rad.

Na pitanje da li je klupa Dušanu Alimpijeviću poljuljana, Nebojša Čović je bio jasan.

– Nije poljuljana ni pozicija trenera, ni stručnog štaba, ni bilo kog igrača. To su oni isti koji su pobeđivali i Barselonu i Real, oni koji su učinili da smo prvi u ABA ligi i ostvarili do sada devet pobeda u Evroligi. Nadam se da će biti još neka. Prošle godine, sa mnogo jačim timom, Zvezda se, nažalost, nije plasirala u „top 8“. Ne možemo da zadovoljimo priče „lažljivih krelaca“, koji su govorili da je namešten fajnal-for u Beogradu da bi Crvena zvezda kao državni projekat išla na finalni turnir. Vreme je pokazalo šta je istina, a oni i dalje nastavljaju da obmanjuju narod. Kriza postoji, iz nje ćemo izaći radom. Nemam nameru baš ništa da menjam, naprotiv. Ovo je period kada Zvezda igra onako kako bi voleli oni koji nas ne vole i ne cene naš rad, a kao human klub moramo malo i njih da zadovoljimo.

Plan je osvojiti preostala dva trofeja.

– Nemam nikakav strah, niti bilo kakvu paniku. Ti koji bi sada da menjaju igrače i trenera neka se posvete sebi. Imaju oni mnogo svojih propusta, a mi ćemo naše rešavati i uveren sam da ćemo ispuniti zacrtane ciljeve, a ključni je odbrana titule u ABA ligi. Čvrsto stojimo iza igrača i trenera, kome se to ne sviđa neka ne dođe na utakmicu ili neka promeni kanal. Potpuno razumem razloge i filozofiju onih koji bi želeli da se Crvena zvezda vrati na stanje u kome je bila pre 2011. Znam da će se oni truditi i u narednom periodu da izmišljaju priče i tračeve, ali na to ne možemo da utičemo. Ali, možemo da ih prepoznajemo i da skrećemo pažnju javnosti na to.

Nebojša Čović je za kraj istakao da sukoba u svlačionici Crvene zvezde nema i da su tom samo ‘kafanske priče’.

– Sukoba u svlačionici Zvezde nema, niti ih je bilo. Kao što ni ranije nije bilo štrajkova, a sećate se i tih priča. Znamo da smo kao brend interesantni i da možemo značajno da podižemo tiraže pojedinih medija – zaključio je Čović.

0
0

12 Komentara

  1. @PFC Pa da ti nepišem sastav, pošto si zaboravio i voliš da lažeš:
    Sastav Zvezde : Luka Drca (nikad cuo), Nikola Cvorovic (cuo sam ime),
    Strahinja Dragicevic (brat Tadije Dragicevica), Lazar Radosavljevic (nikad cuo),
    Darko Balaban (nikad cuo), Sava Lešic, Nemanja Nedovic, Uroš Nikolic, Ivan
    Marinkovic (verovatno bivši muž Goce Tržan), Vujadin Subotic (nikad cuo),
    Ivan Sajcic (nikad cuo), Boris Bakic trener Saša Nikitovic (nikad cuo)

    Sastav partizana : Kurtis Džerels, Dušan Kecman, Vukašin Vujovic (nikad cuo),
    Vladimir Lucic, Dragan Milosavljevic, Bogdan Bogdanovic, Raško Katic (sva cetvorica
    reprezentativci Srbije), Nejtan Džavai, Nemanja Bešovic (nikad cuo), Petar Božic,
    Džemjs Gist (jedan od najskupljih igraca u EL), Jan Veseli.

    I šta sada? Ko laže?

    0
    0
    Odgovori
  2. Meni se ne svidja! Prebaciću kanal i neću gledati izivljavanje trenera neznalice, feldina i bjelice.. ali pitam se kad se sve sruši, šta ćeš onda? Ali neće biti tvoj problem ti ćeš otići.

    0
    0
    Odgovori
  3. Covicu mi smo Zvezda a ne Karitas da pomazemo partizan koji likuje kada nas pobedi sa 42 kosa a mi igrali da omladimskim timom, gde je tu fer plej oni da najjacim timom.Prvo nismo ispinili proslogodisnje rezultate gubimo kup prvenstvo visi kao i ABA liga a o evropi da i nepricamo mani suplje price nije optavfanje sto smo 11igraca promenili i trenera a nismo doveli prave zamene ja sam Zvezdas od rodzenja a imam 64 godine.Pozdrav Zvezfasima a ti se okreni damo Zvezdi i neizigravaj Karitas
    Pozdrav

    0
    0
    Odgovori
    • Pavijane ne lazi ovde da ste igrali sa omladincima, ako smes napusi sastav pa ces videti u kom ste sastavu igrali.. Igrali ste i vi najbolja zvezda u istoriji protiv najgoreg partizana u istoriji i gubili utakmicu, zatosto smo mi za vas istitucija, a vi ste vestacki klub.. Opet ce te gubiti sa 40 samo polako..

      0
      0
      Odgovori
  4. Reci da,kome se ne svidja ne mora da dodje na utakmicuili neka promeni kanal je krajnje bezobrazno. Taj neko je odvajao mesecno po 10000 dinara od svoje plate koja iznosi 30000 da bi dosao da navija za zvezdu….i dolazio je da navija za Zvezdu i pre negonsto si ti bio tu. Dokle price o ciklusima ???? Kakva je to demagogija ???? Ciklusi ne postoje !!! U ozbiljnom klubu postoji samo SISTEM po kojem se radi,kakvi bre ciklusi….nemoj da pricas price …. Hvala ti na mnogo toga uradjenog od kad si dosao u CZ,ali ova sezona,bez obzira na 9 pobeda u EL……mi ne licimo na ekipu,ovo je razbijena banda !!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter