0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

LJUBIŠA TUMBAKOVIĆ O ISPADANJU PARTIZANA: Ne znam šta su hteli i nisam zadovoljan

Objavljeno: 24.02.18 u 12:49

Poraz od Viktorije Plzenj u revanš meču šesnaestine finala Lige Evrope izazvao je mnogo bure među pristalicama Partizana, a svoje nezadovoljstvo izrazio je i legendarni trener Ljubiša Tumbaković, koji trenutno sa klupe predvodi reprezentaciju Crne Gore.

– Morali smo bolje, borbenije, angažovanije… Partizan u Evropi treba da bude ubedljiviji. Tako sam doživeo utakmicu u Plzenju, jer sam neko ko mnogo voli fudbal i Partizan. Normalno je da sam očekivao više. Nisam video ubedljivost, želju, ideju… Iskren da budem, ne znam šta su hteli. Zato ne mogu da budem zadovoljan. Međutim, treba se vratiti nekoliko meseci unazad, kad smo slavili to što su naši klubovi ušli u grupnu, a potom i nokaut fazu, a Srbija dobila dva predstavnika u Ligi Evropi. Tada je sve to procenjeno kao veliki uspeh. I treba se setiti da su svi posle toga rekli, rekao je u izjavi za Kurir Tumbaković.

Bivši šef struke crno-belih smatra da je ovo bio maksimum do kog je mogla današnja generacija Partizana:

Utakmica u Plzenju pokazala je kvalitativnu realnost igrača Partizana. Ne mogu momci više od ovoga. Za nešto veće zahvate u Evropi potrebni su bolji tim i korektnija, kontinuirana igra u dužem periodu.

Mnogi su Miroslavu Đukiću zamerili to što su Sejduba Suma i Ognjen Ožegović meč počeli na klupi, umesto na terenu, uz Leandrea Tavambu, ali se Tumbaković ne slaže:

Ne smemo da ulazimo u opredeljenje trenera, jer ne znamo šta je on rekao igračima i koliko su oni od toga ispunili. Nije korektno. Moj utisak je da smo morali da budemo hrabriji i konkretniji. E sad, da li je trebalo da igramo sa dva špica, ili bez špica, ili nekim drugim modelom igre, ne znam. Partizan je morao da bude ubedljiviji, da pokaže veću želju i hrabrost pa da, ako ništa drugo, napravimo makar više faulova, rekao je on, da bi na kraju zakljčio:

– Ovo je naša realnost! Daj bože da sledeće godine sve ovo ponovimo. Da Evropa bude posledica kontinuiranog rada, a ne slučajnost.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter