4
Evrokupovi

‘KAD PROČITAM DA SE NISMO BORILI’: Đukić otvoreno o porazu u Plzenu, Jankoviću i pogotovo Sumi (VIDEO)

Objavljeno: 24.02.18 u 21:20

Trener Partizana Miroslav Đukić još jednom se osvrnuo na eliminaciju iz Lige Evrope, pre nego što je ‘zatvorio tu knjigu’.

Gostujući u specijalnom ‘Partizanovom vesniku’ u razgovoru sa Željkom Pantićem, strateg crno-belih je odreagovao na komentare javnosti da se ekipa nije borila u revanšu sa Viktorijom.

– Kad pročitam da ekipa nije dala sve od sebe, nije se borila… Nemam šta da zamerim na tom aspektu, odigrali su dosta dobru utakmicu, falilo je mekoće i finoće u završici, ali nije bilo lako.

Istakao je da se ipak radi o najvećem uspehu u poslednjih 13 sezona.

– Želim da kažem da je ovo veliki uspeh, da nas je bilo ko pitao pre ovog da li bismo bili zadovoljni šesnaestinom finala, svi bi potpisali. Igrali Ispali smo od Viktorije Plzen i to nije sramota, imali smo dosta problema oko sastava. Glupo je praviti izgovore, igrali smo sa povređenim Vulićevićem, sa Ostojićem povređenim, igrali su bez treninga. Nisu imali treninge, 15 dana Zdjelar nije trenirao, oporavljao se od frakture, Ostojić nije trenirao, nisi mogao da igraš sa Ožegovićem.

– Pa ne mogu tri povređena u 11, moraš da imaš izmene. Dosta smo stvari imali iznuđenih, ekipa je sve to iznela, mi smo faktički 180 minuta bili u igri protiv veoma dobre ekipe, oni su šest godina na okupu. Tošić mi je rekao da je pre nekoliko godina protiv njih igrao u gotovo istom sastavu.

Recept svi znaju, ali je on u realnosti teško održiv.

– Kontinuitet je tajna, to je za nas veoma teška stvar. Sistem, kontinuitet, bez toga nema uspeha na duže staze. Sve ostalo je improvizacija. Partizan mora biti stalan učesnik, a ne može biti ako ne budemo imali sistem.

Posebno su na udaru kritika bili krilni napadači Marko Janković i Zoran Tošić.

– Nemam problem da prihvatim odgovornost, i Marko i Tošić su radili za ekipu, nema lepote u ovakvim utakmicama, nisu ni oni blistali, igrali lepršavo, Krmenčik je dao gol i to je to, nije bilo ničeg više. Tošić i Janković su zatvarali, pokušali da se izbore u napadu.

Posebno se osvrnuo i na Sejdubu Sumu, koji se i dalje čeka da eksplodira.

– Čekamo da pokaže… Biću najsrećniji kad pokaže da sam pogrešio. Jedva čekam da izađem i kažem „izvinjavam se što nisam Sumu pustio da igra“. Biću najsrećniji kada me Suma demantuje na terenu. Nikome ne poklanjam ništa. Na prvom mestu mi je Partizan i uspeh Partizana.

(Izvor: youtube / Danas Conference Center)

0
0

4 Komentara

  1. Stvar je u tome sto smo mi izgledali kao da nam odgovara rezultat iz prve utakmice…ni jednog trenutka nismo pokazali da hocemo da dobijemo utakmicu pa nismo opasno pripretili golu Plzena sve do 80-tog min kad Suma sutirao preko gola. Znc mi nismo ni napadali ocigledno si isao na 0 pa ako se desi da damo gol super a nije se desilo ni nista blizu jer tvoja taktika je od kada si dosao u Partizan mi igramo toliko lose da to nije Partizan koji uvek napada pa smi smo otisli u Lucane i da ih nije sudija pokrao mi nikada ne bi dobili utakmicu a to ponovo govori o tebi i tvojoj taktici.Od tvog dolaska Partizan vise ne igra fudbal mi se na svakoj utakmici mucimo protiv bilo kog protivnika pa prvenstvo smo izgubili bas zbog takvih stvari a ujedno i tvoje tumbanje tima je toliko nelogicno da elipa ne moze da ima kontinuitet i igru.Stalne price da treba da se odmore igraci pa od sta odmaraju od evrope pa sve ekipe igraju i evropu i prvenstvo pa evo primer Zvezde gde je igrala evropu i nije toliko tumbala tim u JSL dok Partizan nije stastavio dve utakmice sa jednim timom.Sto se tice Jankovica ne mogu da shvatim igraca da igra u Partizan a da nema zelju na utakmici razumem da ga nece i to je ok nije mu dan ali da nema zelju da se bori trci to ne mogu da razumem a posle mu krivi navijaci sto ga prozivaju a Suma to je vec pitanje za Ilijeva kad ce on vise pokazati zasta je placen 2 m € cime je zasluzio da ga toliko platimo jer igrom i ponasanjem na terenu ne zasluzuje ni 2000 € da ga platimo.Sve u svemu ovo jeste uspeh doci do nokaut faze ali otici u Plzen gde moras da das gol da binse nadao prolasku ti i ne sutnes i ne zapretis to je zabrinjavajuce i to nas prati vec duze vreme ta neigra Partizana.

    0
    0
    Odgovori
    • Ненаде, управо то.
      Играмо очајно и не игра нам никад иста екипа. Упорно говорим колико нема логике (без обзира на то ко је бољи) што Сума није почео него Здјелар који није играо ниједну утакмицу до ове с Плзеном. То је то што му не игра екипа у истом саставу никад а такође и показује да је управо хтио то што си написао да иде на 0:0 па ако убодемо гол то је супер а ако не онда јбг трудили смо се ал нисмо имали среће

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter