0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

VELIKI NAPREDAK: Partizan i Zvezda doneli Srbiji ‘skok’ na UEFA rang listi! (FOTO)

Objavljeno: 23.02.18 u 10:05

Uprkos tome što su oba naša predstavnika ove nedelje eliminisana iz daljeg takmičenja u Ligi Evrope, može se reći da je ova evropska sezona za crveno i crno-bele bila više nego uspešna.

Partizan i Crvena zvezda su u sezoni 2017/18 napravili veliki iskorak na međunarodnoj sceni, pa smo prvi put posle 2005. godine imali ne jedan, već dva tima u nokaut fazi nekog evropskog takmičenja.

Beogradski klubovi su u šesnaestini finala Lige Evrope eliminisani od moskovskog CSKA, odnosno Viktorije iz Plzenja, ali i pored toga značajno su popravili svoj klupski ali i nacionalni koeficijent na UEFA rang listi.

Tako je Srbija ove sezone 17/18 napredovala za četiri mesta i sada je na 25. poziciji sa ukupno 18.750 bodova. Koeficijent u koji se ubrajaju poslednjih pet sezona, samo ove je Srbiji doneo sjajnih 6.375 bodova.

Novi pomak neće uticati na poboljšanje situacije srpskih klubova u evrokupovima za narednu sezonu ali je svakako veliki pomak i ukoliko se u narednim sezonama niši timovi budu bar približno uspešnim to će našim timovima doneti bolji položaj na evro sceni.

Za sada Srbija će i dalje imati jednog predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kao i tri u Ligi Evrope, ali su Partizan i Zvezda poboljšali svoj položaj u pokušaju da se domognu jednog od ova dva takmičenja, uvećavši svoje klupske koeficijente.

Evo kako izgleda trenutni poredak, najboljih 25. liga „starog kontinenta“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter