1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

STOLICA PRED MAČVU: Očekujem novu pobedu

Objavljeno: 23.02.18 u 15:10

Šef stručnog štaba Vojvodine Ilija Stolica izjavio je da je optimista pred meč protiv Mačve u Šapcu, te da očekuje novi trijumf crveno-belih u ovoj polusezoni.

Posle punih 66 godina, fudbalski klub Vojvodina sutra će ponovo odigrati jednu zvaničnu takmičarsku utakmicu protiv ekipe Mačve u Šapcu. Sa ovim starim rivalom, sa kojim se “stara dama” sastala ukupno 32 puta (prvi meč odigran još davne 1925. u tadašnjem Prvom razredu prvenstva Novosadske župe Beogradskog loptačkog podsaveza), crveno-beli će u subotu odigrati meč 24. kola Super lige Srbije, u kojem žele da novom pobedom potvrde dobar rad tokom pripremnog perioda i visoke ambicije u nastavku sezone.

Pred ovu utakmicu, u pres sali stadiona “Karađorđe” održana je redovna konferencija za novinare, na kojoj su se prisutnima obratili šef stručnog štaba Vojvodine Ilija Stolica i potpredsednik kluba Ljubomir Apro. Prema rečima Ilije Stolice, atmosfera u njegovoj ekipi pred ovaj meč je odlična, iako su svi igrači svesni da će vrlo teško doći do pobede protiv izuzetno neugodnog domaćina.

– Mačva je protivnik za svaki respekt i mislim da su tim koji je doživeo najmanje promena u igračkom kadru tokom ovog prelaznog roka. Radi se o uigranoj, iskusnoj ekipi, čiji rezultati nisu u skladu sa igrama koje pruža i smatram da zaslužuju mnogo više. Poznajem odlično njihovog šefa stručnog štaba, prema kome imam ogromno poštovanje i koji na raspolaganju ima niz odličnih pojedinaca, iako je njihova najveća snaga zapravo kolektiv. Nema sumnje da nas očekuje jedan motivisan i izuzetno organizovan tim. Međutim, naše ambicije su takve kakve su i pobedom protiv Voždovca smo napravili jedan mali korak ka njihovom ostvarenju. Želimo da uđemo u seriju pobeda i mislim da postoje svi preduslovi za to, iako će sutra igrači oba tima imati otežavajuću okolnost u terenu, za koji pretpostavljam da će biti u izuzetno lošem stanju, te će zbog toga kvalitet igre, a samim tim i publika trpeti mnogo. Ipak, tako je kako je, moramo da se adaptiramo i očekujem novu pobedu – kaže Stolica.

Uprkos nezadovoljavajućem stanju terena na stadionu Mačve, priprema fudbalera Vojvodine za ovu utakmicu nije mnogo drugačija od uobičajenog.

– Izuzetno mi je žao što moram da priznam da su i tereni u našem FC “Vujadin Boškov” u veoma teškom stanju, odnosno nisu mnogo drugačiji od onog koji nas očekuje u Šapcu. Nažalost, to je realnost srpskog fudbala i pitanje koje zahteva jednu dublju analizu, prvenstveno od strane onih koji su zaduženi za regularnost takmičenja. Fudbal se igra zbog publike, koja se privlači kvalitetom igre, a ne samo tzv. “borbom” na terenu. Mi smo u takvim uslovima trenirali i za ovu utakmicu se pripremamo kao i za svaku drugu, iako ćemo morati da odustanemo od pojedinih delove igre koje želimo da sprovodimo. Jednostavno, vođeni logikom, ne želimo da rizikujemo nešto što neće imati smisla. Imaćemo još jedan trening i bićemo spremni za sutra, bez obzira na to kakvo vreme nas očekuje – ističe Stolica.

Kada je reč o kadrovskoj situaciji u timu, ona trenutno nije idealna, ali većih problema ipak nema.

– Avramovski je povređen već duže vreme i on sigurno neće konkurisati za tim. Ove nedelje smo imali problema sa Emilom Rockovom, koji je zadobio povredu zadnje lože, zbog čega nije trenirao juče i prekjuče. Međutim, poznavajući Emila, mislim da će sve biti u redu. Danas će imati poslednji test pred utakmicu i ukoliko sve bude u redu, sutra će biti na golu. To je jedina nedoumica koju imam – kaže Stolica.

Potpredsednik FK Vojvodina Ljubomir Apro izjavio je da je zadovoljan startom polusezone, ali i otkrio određene planove kluba u narednom periodu.

– Pripreme su obavljene u vrhunskim uslovima, u šta sam se i lično uverio, s obzirom na to da sam bio prisutan u Beleku. Takođe, šef stručnog štaba je u svom izveštaju naveo da je sve proteklo na vrhunskom nivou, odnosno da je taj deo priprema odrađen prema svim njegovim zahtevima. Po povratku, zatekli smo loše stanje naših terena, zbog čega smo već sada u procesu prikupljanja ponuda za postavljanje terena sa veštačkom podlogom, koji bi ubuduće u FC “Vujadin Boškov” bio teren broj 1 ili 2. Taj posao ćemo završiti u najskorijem roku, kako bi naši igrači imali maksimalne uslove za rad. Ujedno, trenutno se vode razgovori na temu revitalizacije terena na “Karađorđu”, jer prošlo je mnogo godina od kako je on koliko-toliko popravljen i želimo da ga dovedemo u stanje da se na njemu može igrati fudbal kakav zamišlja naš šef struke. U rezultatskom smislu, za sada sve ide po planu, pa očekujemo da ćemo ostvariti pobedu i u Šapcu, potom i u Kruševcu, a onda dočekujemo Crvenu zvezdu. Naše ambicije su iste, a to je mesto u Evropi, jer to je ono što Vojvodini pripada – rekao je Apro.

Utakmica između Mačve i Vojvodine igra se sutra od 15 časova u Šapcu, uz direktan prenos na prvom kanalu televizije Arena sport.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter