5
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT UGAO: Ne otvaraju se vrata na koja ne pokucaš…

Objavljeno: 23.02.18 u 14:52

Zapravo – zar postoji nešto za čime Partizan može da žali?

Da li su crno-beli bili bolji od rivala? Da li su bili pametniji? Srećniji? Da li su manje grešili? Da li su zaslužili prolaz? Na svako od ovih pitanja odgovor je odričan i tu leži rešenje enigme koja će još dugo mučiti pristalice srpskog šampiona.

Da je Partizan mogao da bira rivala, ne bi boljeg odabrao. Zato je gorčina još veća, jer ovakva prilika retko se vraća. Ali, koliko god bilo teško navijačima, izgubili su od boljeg.

FOTO: STARSPORT

Ekipa Viktorije igra staromodan fudbal, onaj u kom svaku priliku koristi da ćušne loptu sa strane, ukrade par sekundi, iznervira rivala. Osim Krmenčika, nema igrača koji odskače ili zavređuje paznju, a baš svi znaju da igraju fudbal. Deluju kao tim, ne greše, igraju mehanički i iznova i iznova automatizovano ponavljaju svoje akcije. Možda je nekome nabacivanje dugih lopti neupotrebljiva taktika, ali upornost se isplatila, iz dve takve situacije Viktorija je dala dva gola i otišla u osminu finala.

Zašto Partizan nije? Jasan je razlog. Ne mogu se otvoriti vrata ako se ne pokuca na njih. Odigrati utakmicu na pobedu i „ići po protivnika“, a ne stvoriti nijednu pravu šansu – nije moguće ni u bajci. Partizan je svoju proživeo, na tome mu se mora čestitati, ali će ipak ostati gorčina i čuveno: „Mogli smo…“

Nikome nije bilo lako na plzenskom minusu, ali nema opravdanja za ukočenost i izostanak pravih reakcija, kako igrača, tako i trenera Miroslava Đukića. Kao da se i on zaledio, pa je kasnio sa izmenama i odlukama. U prilog svemu govori svega JEDAN napravljen faul u prvom poluvremenu, a ukupno TRI na celoj utakmici.

FOTO: STARSPORT

Pošteno je reći – svi su podbacili sinoć. A imali su ogromnu šansu da se upišu u istoriju. Zar posle toga crno-beli imaju za čime da žale? Navijači svakako, a igrači… Oni su svoje rekli na terenu.

Ipak, rekli su svoje i jesenas na mnogim evropskim utakmicama koje su dobijali i u kojima su izvodili akcije za TV špice (Jang Bojs), pobeđivali i kada su ih mnogi otpisivali, donosili radost svojim pristalicama.

Saberi, oduzmi – biće ovo sezona za ponos crno-belih. Pošteno je i to reći…

0
0

5 Komentara

  1. Da li je zasluzio- nije, da li je bolje igrao- nije, da li je imao sansu da prodje dalje-jeste, da li je imao lakseg protivnika od zvezde- jeste da li je imao laksu grupu od zvezde -jeste i sta su uradili nista osramotili sebe,klub,zemlju ekipa koja za 90 minuta ne stvori ni jednu povoljnu priliku samo dva suta prema golu malo je sve se videlo protiv Mladosti da nije bilo sudija izgubili bi

    0
    0
    Odgovori
    • Ti si jedan zluradi cigan.. I ne trebas nam da vidimo da smo igrali uzasno,da nismo zasluzili da prodjemo, da je Djukiceva izjava i taktika sramotna.. zemlju nismo obrukali jer ovo je samo sport a Stojke samo dobar golman.. Oprosticemo mi ali Djukic nece nauciti lekciju jer se istorija kod nas ponavlja

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter