1
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

EMOTIVNI STOJKOVIĆ: Dao bih prst za prolaz protiv Plzena, išao na detektor laži… Nama kad sponzor da novac, šutiramo se u zadnjicu!

Objavljeno: 23.02.18 u 18:05

Partizan je porazom u revanš meču sa ekipom Viktorije (2:0) propustio dobru šansu za plasman u osminu finala Lige Evrope i nastavak vrlo uspešne evropske sezone.

Ipak, uprkos jučerašnjem neuspehu sezona crno-belih u Evropi može se i mora okarakterisati kao uspešnom, jer se ne događa svake godine da ostvare plasman u nokaut fazu nekog od evrokupova.

Čini se da sa svakim uspehom proporcionalno rastu i apetiti sportske javnosti i navijača, a upravo to potencira i golman Partizana Vladimir Stojković, koji je napravio mali rezime evropske sezone srpskog šampiona.

Na aerodromu u Pragu, jedini se od igrača posle utakmice odazvao pozivu novinara da prokomentariše utakmicu i evropsku sezonu Partizana. Govorio je tužnog izraza lica, ali otvoreno, kao i uvek.

– Da krenemo hronoloski… Izbačeni smo od Videotona i pre početka utakmice, hendikepirani za 70 golova datih prošle godine. Prošli smo ga kako smo prošli, videli ste. Onda smo uradili nešto što mnogima nije padalo na pamet da ćemo uraditi, prezimili u Evropi protiv onakvih ekipa i onda smo samo podigli očekivanja javnosti. Odjednom kao da svi očekuju da osvojimo Ligu Evrope. Moramo da znamo koliko zarađuju nasi igrači, ali takav smo mi narod… – počeo je reprezentativni golman svoje izlaganje pa se osvrnuo na situaciju pred prvi meč sa Plzenjom:

-U Beogradu već je bilo 0:2 za Plzen, bar što se tiče većeg dela javnosti. Dali smo maksimum svojih mogućnosti, ali se tako namestilo da se pet igrača zbuni, sudija ne pokaže ofsajd i dođemo u situaciju da Bog kaže ‘ne može’- istakao je pomalo razočarani Stojković.

FOTO: STARSPORT

Zatim je stao u odbranu trenera Miroslava Đukića, koji tokom čitave sezone trpi kritike javnosti.

Đuka je uzeo vruć krompir, kad je bilo najteže. Najlakše je otići posle onakve sezone i titule. Mi nemamo para da kupujemo sve, funkcionisemo kako možemo. Što se tice mene ja sam prezadovoljan, a to što se dižu apetiti… Dolazi do toga da se misli da ja ne mogu da primim gol, a videli ste da mogu. Ja nikad nisam bio devojčica i nisam bežao od nikoga. Pristao bih da mi odseku prst ili nesto za prolaz, ali eto… Mogu i na detektor laži ako mi ne verujete – istakao je pomalo emotivno golman Partizana.

Napravio je poređenje crno-belih i Jang Bojsa kojeg su ostavili iza sebe u grupnoj fazi takmičenja.

-Ako se uporedimo sa Jang bojsom, to je ekipa koja je minimum duplo bolja od Dinamo Kijeva, a mi smo je izbacili. Da sam mogao da biram između Atletika ili Plzenja, izabrao bih Plzenj. Nemaju Nejmara ili nekoga, ali su tim, zajedno su 7, 8 godina…- ističe Stojković.

FOTO: STARSPORT

Okrenuo se i prilikama u srpskom fudbalu.

-Mi ako potpisemo ugovor sa MTS-om mozemo da se šutiramo u zadnjicu, a na zapadu je drugačije. Desi se nekada da dovedeš Leonarda bez para, pa ga prodas, ali je to retkost kod nas – dodaje čuvar mreže crno-belih.

Što se tiče same utakmice, Vladimir Stojković ističe da je ekipa uradila sve što je mogla ali da nekada ni to jednostavno nije dovoljno.

-Dosta puta smo nagrađeni za ono za našu borbu, u fudbalu nekada ne možeš kroz zid. Muški smo odradili danas, znali smo da ako se otvorimo da će biti opasni iz kontranapada s toga se i nismo otvorili. Verovali smo da ćemo dati taj gol u drugom poluvremenu, ali nije bilo naše veče, nije išlo. Da igramo ponovo možda bismo prošli, a mozda bi primili četiri gola, jer taj Plzenj je dao pet Bazelu- rekao je Stojković, koji ističe da će nakon uspešne sezone ipak ostati žal:

-Kada prespavam biću ponosan, ali nismo ispali od Barselone i uvek će ostati žal – zaključio je Stojković.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter