0
Ostali sportovi

FOTO: BOKSERSKI SAVEZ SRBIJE

POČINJE POJEDINAČNO PRVENSTVO: Jagodina je ‘prestonica boksa’ ovih dana u Srbiji (FOTO)

Objavljeno: 22.02.18 u 09:32

Počelo je Pojedinačno prvestvo Srbije u 2018. godini i to kvalifikacionim mečevima u jagodinskoj hali Jassa.

Održano je i zvanično vaganje pred same borbe u hotelu Alfa u ovom srpskom gradu.

Pojedinačno prvenstvo 2018. u Jagodini okupilo je veliki broj takmičara, preko 150 u svim kategorijama. Pozitivna takmičarska energija, bokserske ekipe iz cele Srbije govore da boks u Srbiji ponovo ima onaj sjaj koji ga je krasio u starim dobrim vremenima, kada ovaj sport nije bio na marginama, već jedan od vodećih u našoj zemlji.

Organizator šampionata je Bokserski savez Srbije sa generalnim sponzorom kompanijom Telekom Srbije, dok je pokrovitelj grad Jagodina. Finalne borbe kreću 24. februara u 18.30 časova, tv prenos počinje u 19:00 časova na TV Sportklub 3, čime će cela bivša Jugoslavija imati priliku da uživa u borbama najboljih boksera iz Srbije.

Jagodina je u bivšoj Jugoslaviji bila poznat klub, čuven po Jeliću, Omeroviću i braći Konovalov, a danas je ponovo u žiži dešavanja u bokserskom sportu.

Posebnu pažnju domaće publike privlači učešće svetskog šampiona u kik-boksu, Jagodinca Aleksandra Konovalova.

– Otac i stric su čuvena imena u boksu bivše Jugoslavije, tako da od malih nogu imam žeju da budem šampion u boksu. Iako sam aktuelni šampion sveta u kik-boksu, ovo je za mene novi izazov, poštujem protivnike, ali me zanima samo zlato na prvenstvu Srbije u boksu i ulazak u reprezentaciju. Trenirao sam dva puta dnevno puna dva meseca i verujem da ću biti novi šampion Srbije u velter kategoriji. Dodatna snaga je domaća publika, koja me je uvek pratila i bodrila tokom mečeva, ističe Aleksandar Konovalov.

Pored Konovalova, boksovaće i Nenad Pagonis, čuveni kik bokser, takođe svetski šampion, što govori o velikom interesovanju za ovo prvenstvo.

Nakon Pojedinačnog prvenstva Srbije 2018, najbolje boksere očekuje meč protiv Slovenije koji će biti održan u Lazarevcu 3. marta, nakon čega srpski reprezentativci nastavljaju pripreme za Evropski šampionat u Rumuniji.

FOTO: BOKSERSKI SAVEZ SRBIJE
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter