1
Domaći fudbal

FOTO: Čukarički

LUKA STOJANOVIĆ: Čukarički je pravi izbor

Objavljeno: 21.02.18 u 13:34

Hteo on to ili ne, Luka Stojanović sasvim sigurno nosi epitet najvećeg pojačanja Čukaričkog u zimskom prelaznom roku.

Talentovani vezista se timu priključio na pripremama u Kipru, i to u gradu odakle je njegov prethodni klub – Limasolu! Podsetimo, Stojanović je kao igrač Apolona iz Limasola stigao u Čukarički, s tim da je jesenji deo sezone proveo na pozajmici u belgijskom Antverpenu.

– Tu sam nešto više od 20 dana i odlično sam se uklopio. Kako vreme bude prolazilo nadam se da će biti sve lakše i lakše. Bitno je da sam kod kuće. Saigrači i stručni štab su me odlično prihvatili, kao i svi ostali. Čukarički je jedan domaćinski klub u šta sam se odmah uverio – rekao je Stojanović za sajt Čukaričkog.

Već na prvom meču protiv Mačve je pokazao da će biti veliko pojačanje. Odigrao je svih 90 minuta i pobrao simpatije navijača.

– Zanimljivo, protiv Mačve sam odigrao prvi meč u Super ligi s obzirom na to da sam kao mlad otišao u inostranstvo. Sa ove tačke gledišta, možda je trebalo da ostanem još u srpskom fudbalu i da iskusniji odem u inostranstvo. Ali, dobro! To je jedna škola koju sam naučio i sad sam spreman za uspehe u Čukaričkom.

Podsetimo, Čukarički je u tom meču slavio rezultatom 2:0 i trenutno ima 41 bod na četvrtom mestu. Jedan više od petoplasiranog Spartaka i jednan manje od trećeplasiranog Radničkog iz Niša.

– Veoma važna pobeda za nas, prvenstvo smo otvorili kako treba, Objektivno, Čukarički ima kvalitet da sezonu završi na trećem mestu. Imamo i povoljan raspored do početka plej-ofa. Možda čak i drugi da budemo. Videćemo… – istakao je Stojanović i dodao:

– Borba za Evropu će biti žestoka. Pratio sam konkurente, pogotovo od onog trenutka kada sam dobio poziv Čuke. Inače sam dosta pratio domaći fudbal, jedino baš ovu polusezonu iza nas nisam najbolje ispratio.

Otkrio je vezista i to kako je zimus sve dogovorio sa Čukaričkim.

– Sa ljudima iz Čukaričkog se znam nekoliko godina, pošto su često dolazili u Limasol na pripreme. Čukarički je jedini klub koji je poslao konkretnu ponudu za mene. Bilo je još nekih interesovanja sa Kipra i iz Belgije, ali sam osetio da je Čukarički pravo mesto za mene. Posao je završen za četiri dana i od momenta kada sam dobio poziv, pa sve do realizacije, rasla je želja da dođem na Banovo brdo – rekao je Stojanović, a potom se osvrnuo na ranija nagađanja da je svojevremeno bio blizu povratka u Partizan:

– To su bila samo novinarska nagađanja. Nijednog trenutka nisam dobio zvaničan poziv za povratak u Partizan. Ponavljam, Čukarički je jedini „direktno tukao u glavu“. Bez okolišanja.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter