in ,

NOVI SKANDAL U PJONGČANGU: Slovenački hokejaš pao na doping testu!

Nakon što se pre Zimskih olimpijskih igara podigla prašina oko dopinga Ruskih sportista, novi skandal se dogodio i na samim igrama.

Naime, reprezentativac Slovenije u hokeju na ledu, Žiga Jeglič nije prošao doping test odnosno njegovi rezultati na zabranjenu supstancu fenoterol su bili pozitivni, saopštio je Međunarodni olimpijski komitet.

Jeglič je podvrgnut testiranju 16. februara, posle utakmice sa Rusijom, a nakon što je pao na njemu naloženo mu je da u naredna 24 časa napusti olimpijsko selo u Pjongčangu.

Fenoterol je supstanca koja vazduhu otvara respiratorne puteve, a Jeglič je u svoju odbranu istakaoda prisustvo fenoterola u njegovom urinu potiče iz beroduala, leka široke upotrebe, koji mu je prepisan prošlog leta, ali je zaboravio da prijavi njegovo korišćenje.

Slovenija je u grupnoj fazi ZOI zabeležila pobede nad SAD, kao i Slovačkom nakon produžetaka dok je u meču sa Rusijom, nakon kojeg je Jeglič i testiran, poražena.

Nakon japanskog brzog klizača Keija Saitoa i ruskog reprezentativaca u karlingu Aleksandra Krušeljnickog, Žiga Jglič je treći sportista koji nije prošao doping test na ovim ZOI.

Diskusija

Odgovorite

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

DRAGIŠA BINIĆ: Da li je neko pitao kako je Partizan primio gol u Evropi, kod meča u Lučanima je čudno to što…

SKLOPLJEN POSAO: Barselona završila pojačanje vredno 40 miliona evra