0
Ostali sportovi

ZOI: Ledecka najbolja u superveleslalomu!

Objavljeno: 17.02.18 u 10:42

Češka skijašica Ester Ledecka napravila je veliko iznenadjenje na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, pošto je danas osvojila zlatnu medalju u superveleslalomu.

Ledecka, koja se takmiči i u snoubordu, do zlata u superveleslalomu je stigla rezultatom minut, 21 sekunda i 11 stotinki.

I samu Ledecku je šokirao rezultat koji je postavila, jer je ubrzo nakon što je prošla kroz cilj i videla svoje vreme uzviknula: „Kako se ovo dogodilo?“

– Do danas sam mislila da sam bolja snouborderka… Mislila sam da će se ovo dogoditi kasnije u mojoj karijeri, ali ovo je sjajno – rekla je Čehinja nakon trke.

Srebrnu medalju je osvojila je šampionka iz Sočija, Austrijanka Ana Fajt sa samo stotinkom zaostatka. Tina Vajrater iz Lihtenštajna bila je treća s vremenom 1:21,22.

Švajcarkinja Lara Gut zauzela je četvrto mesto sa 12 stotinki zaostatka za pobednicom, dok je jedna od glavnih kandidatkinja za zlato, Amerikanka Lindzi Von bila šesta (1:21,49).

Von je tokom trke napravila veliku grešku kada je otišla preširoko.

– Nije ispalo kako sam se nadala. Jednostavno napravila sam jednu grešku i to me je koštalo medalje – rekla je Von, koja će će imati još jednu priliku da osvoji medalju u Pjongčangu, u spustu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter