0
Košarka

POMERA GRANICE: Spektakularno veče Nikole Jokića, za istoriju NBA lige! (VIDEO)

Objavljeno: 16.02.18 u 09:05

Srpski košarkaš predvodio je u noći između četvrtka i petka svoj Denver do pobede na gostovanju u  Milvokiju od 134:‚123, upisavši se pritom u anale najjače košarkaške lige sveta.

Nikola Jokić je na ovom susretu upisao i svoj 11 tripl-dabl u karijeri, a to je uradio na spektakularan način. On je je tri statističke kolone doveo do dvocifrenog broja za svega 14 minuta i 33 sekunde, što predstavlja najbrže ostvareni tripl-dabl učinak u istoriji NBA lige.

Prethodni rekord  je postavio Džim Taker u dresu Sirakjuz Nešnelsa, daleke 1955. godine i on je bio na snazi pune 63 godine, sve do današnjeg dana.

Naš centar je susret završio sa veličanstvenim brojkama, ostvarivši učinak od 30 poena, 17 asistencija i 15 skokova, za 36 minuta na terenu. Posebno impresivan bio je u prvom poluvremenu, koje je završio sa 16 poena, 12 skokova i 11 asistencija (7/9, 1/1 za tri, 1/1 penali), za 16 minuta igre.

Tako je Jokić dobio duel protiv Janisa Adentokuba, koji je takođe blistao na ovoj utakmici, ubacivši 36 poena, uz 13 asistencija i 11 skokova za tim Milvokija.

Kod Nagetsa su uz našeg reprezentativca veoma zapaženi bilo još i Geri Heris sa 28 poena, odnosno Dažamal Marej sa 26 peona i po pet skokova i asistencija. Odličnu partiju pružio je i Vil Barton sa 19 poena sedam skokova i pet asistencija.

Kod Baksa, uz Adentokuba istakao se i Erik Bledso sa 27 poena, osam asistencija i pet ukradenih lopti, dok je Kris Midlton uz 17 poena uhvatio i sedam skokova.

Ove noći odigran je samo još jedan meč NBA lige, a u njemu je Minesota slavila protiv Los Anđeles Lejkersa sa 119:111.

Nemanja Bjelica u ovom meču proveo svega devet minuta na parketu a za to vreme nije uspeo da se upiše u strelce, zabeleživši samo tri asistencije i dva skoka.

Najefikasniji u redovima Timbervulfa bio je Tadž Gison sa 28 poena i sedam skokova, Džimi Batler dodao je 24 uz pet skoka i četiri asistencije, dok je Džef Tig meč završio sa 20 poena i šest asistencija.

Kod Lejkersa se istakao Džulius Rendl sa 23 poena i devet skokova, a odličan je bio i Ivica Zubac sa 19 poena i 11 skokova. Po 17 poena ubacili Kentavius Kedvel-Poup (11sk) i Brendon Ingram.

Milvoki-Denver 123:134

Minesota-Los Anđeles Lejkers 119:111

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter