6
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT SEMAFOR: Partizane, ubij zmiju, ne dozvoli da te ranjena ujede, može biti otrovna!

Objavljeno: 16.02.18 u 12:35

Partizan ima sve, samo mu fale glad za golovima i ubilački instinkt. Odigrao je još jednu dobru evropsku utakmicu, ali ponovo nije uspeo da dokrajči protivnika.

Šta bi bilo da su se Nemci povukli kada su poveli protiv Brazila u sred ’zemlje fudbala’? Ili da je Real slomio Juventus, pa se ’zabunkerisao’ u finalu Lige šampiona? Možete li da zamislite Bajern iz Minhena ili Mančester siti koji igraju važnu evropsku utakmicu, igrom lome protivnika, iz toga postižu gol, publika ulazi u euforiju, sve ide kao po loju… I onda se povlače i kao dobri Samarićani grogiranom rivalu daju šansu da se vrati u meč?

Nema toga kod njih. Kada zver oseti krv, jedva će dočekati da dovrši svoj plen, neće prekrstiti ruke i čekati da sam od sebe iskrvari na smrt. Tu je bila najveća greška Partizana, koji je sinoć baš to učinio. ’Katanaćo’ je odavno prevaziđen u evropskom fudbalu. I obično se baš tada, nekom čudnom karmom, dešava da izjednačenje stigne iz ofsajda, a zatim sledi crveni karton, pa se sve okrene za 360 stepeni.

Sve je Partizan dobro radio do tog 59. minuta. Krckao je odbranu disciplinovanih Čeha i videlo se da neće predugo izdržati, pošto je duvala prilična promaja ispred golmana Hruške. Ali, tada je na videlo isplivala razlika između solidnih i najvećih timova.

FOTO: STARSPORT

Baš kao protiv Dinama iz Kijeva ili Crvene zvezde, čak i Jang Bojsa posle vođstva, pa i Vojvodine u Humskoj… ’Parni valjak’ nije imao glad za golovima i preko potreban ubilački instinkt da dovrši rivala. To je ono što odvaja šampione od prosečnih ekipa. To je pokazao jedino protiv Videotona u Mađarskoj, ali su svi ostali slučajevi potvrdili da je to bio samo izuzetak.

Opravdanje da su se igrači nesvesno povukli i da su igrali koliko im protivnik dozvoli ne pije vodu. Zašto onda nismo gledali Partizan koji ne dozvoljava Viktoriji da pređe pola terena, jer je iovako grcala i ’nudila se’?

No, ovako, Partizan će morati da napadne u Češkoj, a to je ipak ono što mnogo bolje zna. Neko reče sinoć na stadionu: ’Ko zna zašto je ovo dobro…’ Istorija je pokazala da ne ume da se brani i da se mnogo bolje oseća kada ’ide po protivnika’. Upravo to je ’moto’ Miroslava Đukića na svakoj konferenciji, zašto onda to njegovi igrači ne bi konačno sproveli u delo.

Jer, tim iz Plzena nas nije uverio da je bolji od srpskog šampiona. Naprotiv. Možda više biju i korpulentniji su, ali svakako nisu tehnički na nivou koji imaju Partizanovi kreativci. Tu leži najveća nada pred revanš.

FOTO: STARSPORT

Kada udarate zmiju po telu, ona će se uvijati, ali će živeti sve dok je ne udarite u glavu i ne ubijete. U suprotnom, onako ranjena neće imati izbora nego da vas ujede. Tada se sve okreće i samo molite Boga da otrov nije previše smrtonosan.

U ovom slučaju rok trajanja otrova je sedam dana. Tek tada ćemo saznati da li će crno-beli pronaći protivotrov ili će dozvoliti da oni budu plen, umesto lovci.

0
0

6 Komentara

  1. 100% se slažem sa ovim tekstom. Nije takav samo moj Partizan nego i reprezentacija i svi naši klubovi…da je Zvezda dala nekim slučajem gol protiv CSKA dobila bi dva komada za 10 minuta…i baš zato se uopšte nisam radovao pretjerano kad smo dali taj vodeći gol česima jer sam negdje znao da nam taj mentalitet neće dat da to izađe na dobro nego na još gore…najgori rezultat kod kuće je baš taj kad vodiš 1:0…bar za naš fudbal…jer mi posle ne idemo po drugi gol nego kao čuvamo rezultat i posle uvijek shvatimo na kraju da je bolje 0:0 nego 1:1 …koliko god dobro da se braniš posle 1:0 kući, fudbal se igra 90 minuta i uvijek neka frljoka može da završi u mreži pred sam kraj utakmice i posle ne stigneš da se izvadiš…pogotovo što po običaju mi uvijek tada i crveni dobijemo jer ne možemo da shvatimo kako se u sekundi sve promjeni…i onda od pozitivnog rezltata imaš negativan jer faktički gubiš pred revanš…i uvijek se kao preslikano to dešava u našem fudbalu…i zbog toga nekako u podsvjesti u ovakvim utakmicama priželjkujem da ne damo taj vodeći gol, da ne provociramo protivnika da krene bolje da igra jer će jednostavno morat…na 0:0 ni oni se ne trude previše…a ispada da je tako bolje za nas…i baš zato je Zvezda imala sreće što nije dala taj gol rusima…e, moj srpski fudbale…

    0
    0
    Odgovori
  2. Komentar je donekle morbidan i ako je pisac hteo da nas uznemiri, uspeo je! Hbt, zamalo da ne pobegnem od kompe,haha!
    Ali, ima neceg u tome, mislim d je opis pointirajuci, ukazuje na slabost naseg tima a ocigledno i naseg fudbalskog mentaliteta. Djuka to sve dobro vidi i ne sumnjam da ce stvari jos „zategnuti“ te da cemo ih tamo nasukati na dunavsku barzu!! Sad je kljucno da se Ostojic oporavi sto pre i povrati snagu, u protivnom bice gadno.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter