0
Ostali sportovi

ZOI: Zlatne medalje za AkselLund Svindala i Mihaelu Šifrin, Srbi ni u prvih 20, ali je Ignjatovićeva postavila rekord

Objavljeno: 15.02.18 u 09:33

Norvežanin u spustu i Amerikanka u veleslalomu su nastavili svoju dominaciju u tim disciplinama i na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

U trci ženskog veleslaloma naša najveća uzdanica Nevena Ignjatović osvojila je 26. mesto 2:25,40 minuta, sa 5,38 sekundi zaostatka za pobednicom. A to je bila Amerikanka Mihaela Šifrin koja je trku završila sa 2:20,02 minuta.

Posle prve vožnje je imala zaostatak za Italijankom Manuelom Melg od 0,20 sekundi, ali ju je lako preskočila, dok je Melgova završila tek kao osma.

Srebrno je osvojila Norvežanka Ragnhild Movinkel, a bronzu Italijanka Federika Brinjone, a trebalo bi napomenuti da je ovo rekord karijere za srpsku skijašicu.

U muškom spustu učestvovala su dva srpska skijaša, ali su obojica bili daleko iza pobednika. Marko Vukićević je imao 41. vreme i to 1:45,36 minuta, dok je Marko Stevović bio sporiji za četiri sekunde od sunarodnika i čak devet od pobednika i zauzeo je 51. poziciju.

Pobednik je Aksel Lund Svindal, koji je vremenom od 1:40,25 minuta postao najstariji najstariji osvajač zlatne olimpijske medalje u alpskom skijanju. Norvežanin ima 35 godina i ne smeta mu da dominira svetskim skijanjem.

Srebrom se okitio takođe Norvežanin Ćetil Jansrud, a treći je bioiz Švajcarske Beat Fojc . Stotinke su odlučivale o rasporedu na podijumu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter