4
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

LIGA EVROPE: Remi koji bi mogao da boli, jer je ovog puta Partizan stvarno bio mnogo bolji! (FOTO)

Objavljeno: 15.02.18 u 22:59

‘Prvo poluvreme’ dvomeča u šesnaestini finala Lige Evrope je završeno nerešenim ishodom.

Partizan je stigao do vođstva preko Tavambe, da bi u finišu utakmice primio gol za konačnih 1:1.

Crno-beli su ušli bolje u utakmicu i bili konkretniji za razliku od Viktorije koja se privikavala na uslove u Humskoj. Taj period nisu uspeli da iskoriste crno-beli iako je golman Hruška bio par puta na ispitu, pogotovo kada je loše ispucao loptu i dodao igračima Partizana na 30 metara od gola Plzena, ali se oni nisu snašli u toj neočekivanoj situaciji.

U 21. minutu utakmice je Viktorija stigla do gola iz očiglednog ofsajda koji su videli i arbitri, te Krmenčikov pogodak nije priznat. Onda je usledila lepa akcija domaćeg tima, Tavamba je poslao odličnu loptu kroz odbranu Plzena, međutim Pantić je iz izgledne pozicije pokušao da asistira, ali to nije bilo dovoljno brzo pošto su ga sustigli igrači češkog tima.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu propustio je Sejduba Suma samo tri minuta nakon dobre šanse Danila Pantića. Ponovo je na visini zadatka bio Hruška. Zoran Tošić je ušao u sredinu, odlično uposlio Gvinejca koji je prijemom izbacio Hejdu i iz veoma lepe situacije sa sedam metara nije uspeo da postigne gol.

Period igre u kojem je Partizan bio dominantan. Već u sledećoj akciji još jedna sjajna šansa koju ovoga puta nije iskoristio Leandre Tavamba. Kamerunski napadač je gađao glavom sa oko šest metara, a lopta je otišla preko prečke gola Viktorije Plzen.

Ista slika i na startu drugog poluvremena. Očigledno bolji tim na terenu bio je Partizan. Ofanzivna igra šampiona Srbije rezultirala je vođstvom u 58. minutu. Dugo je kružio Partizan oko povučene odbrane Plzena, Pantić je dodao Vulićeviću, a on centrirao do Kamerunca koji je bio najviši u skoku i poslao loptu iza Hruške.

FOTO: STARSPORT

Gostujući trener, Vrba, odmah reaguje i uvodi još jednog napadača, Zemana umesto Petržele. Onda su tek Česi zaigrali fudbal u Humskoj, što je najveći razlog da ne dožive poraz u Beogradu. Sve snage je Viktorija usmerila u napad, pa je na taj način i stigla do najbolje prilike na utakmici. Gužva u kaznenom prosotru Partizana, nisu uspevali crno-beli da otklone opasnost, natrčao je Lumberski i pokušao, da bi se klizećim startom isprečio Milan Mitrović i sprečio veoma opasan udarac gostiju. Potom i Krmenčik nije uspeo da iskoristi dobru situaciju, a opasnost je otklonio Vladimir Stojković.

Međutim, hladan tuš za dvadeset i više hiljada gledalaca u Humskoj. Na devet minuta do isteka regularnog toka, Ržeznik je doneo izjednačenje. Na prvu ruku, utisak je da je toj situaciji prethodio očigledan ofsajd koji ovoga puta grčki arbitri nisu videli, te je gol priznat. Velike zasluge idu Krmenčiku koji je sa gol linije spasio loptu da ne ode u gol aut i ujedno uposliio strelca jedinog gola gostiju večeras.

Dodatnu nervozu ulio je i crveni karton za igrače Partizana u 85. minutu. Milan Mitrović je dobio drugi žuti karton nakon dve ne preterano oštre situacije, te je usledilo prestrogo isključenje. Šansu da debituje dobio je mladi Svetozar Marković umesto Tavambe. Sam finiš protekao je bez većih prilika.

PARTIZAN – VIKTORIJA PLZENJ 1:1 (0:0)
/Tavamba 58 – Rženznik 81/

Stadion Partizana
Gledalaca: 21.568
Sudija: Tasos Sidiropulos (Grčka)

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković – Vulićević, Nemanja R. Miletić, Mitrović, Urošević – Jevtović, Pantić – Tošić, Suma (od 71. Ivanović), Janković – Tavamba (od 90. Marković).

PLZENJ (4-2-3-1): Hruška – Ržeznik, Hubnik, Hejda, Limberski – Hrošovski, Horava – Petržela (od 61. Zeman), Kolarž (od 78. Čermak), Kopic – Krmenčik (od 90+1. Hori).

FOTO: STARSPORT
0
0

4 Komentara

  1. Mi igramo da se ušetamo u gol moramo malo mjenjati taj stil igre,inače sam zadovoljan ali pred šesnaestercom kratke pasove ne igrati konstantno to nas ubi i pritisak moramo naučiti da izdržimo i poslije 90-e minute

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter