0
Domaći fudbal

NE ZNAJU ŠTA ZNAČI PORAZ: Da li je ovo tim Plzena koji će napasti Partizan? (SASTAV)

Objavljeno: 14.02.18 u 22:27

Fudbaleri Partizana sutra od 21 čas dočekuju Viktoriju iz Plzena u šesnaestini finala Lige Evrope, ekipu koja godinama igra zajedno i koja je strah i trepet u Češkoj.

Dovoljno je reći 15 pobeda jedna nerešena i nula poraza u 16 kola prvenstva Češke. Viktorija iz Plzena je strah i trepet u zemlji ‘knedlički’ u konkurenciji finansijskih ‘ala’ kakve su Sparta i Slavija iz Praga.

Recept za uspeh je TIM, sastav koji je godinama zajedno, ne samo u vrhu češkog fudbala, već i evropskog. Viktorija ne menja mnogo, kako igrače, tako ni sistem igre i nema sumnje da je veliki favorit u dvoboju sa crno-belima.

Kada je reč o timu, to nije tajna. Na golu će sigurno biti Hruška,čovek koji je tri godine u klubu, ali je tek ove sezone dobio šansu da brani. Desni bek biće Režik, dok je levi bek rezervisan za veterana Limberskog koji ima blizu 300 nastupa u dresu Viktorije. Jedina promena moguća je u poslednjoj liniji gde će standardnome Hejdi umesto povređenog kapitena Hubnika društvo praviti Hajek.

Defanzivni deo sredine terena činiće Horava i Hrošovski, a najopasnija je ofanziva. Plejmejker Viktorije je Kolar, iskunsi vezista koji je ove sezone odigrao 25 utakmica i postigao šest golova uz tri asistencije. Desni bok pripada Petraželi, još jednom možemo reći veteranu koji već pet godina nosi dres kluba iz Plzena. Na 24 utakmice upisao je tri gola i četiri asistencije.

Sa druge strane je Kopic, čovek zvani asistencija, na 26 utakmica deset puta je dodao svojim saigračima pri postizanju gola. Čak je i osam puta sam tresao mrežu. Najopasniji po gol Vladimira Stojkovića biće snažni Krmenčik. Napadač kog se svi golani plaše, čovek koji je ove zime bio pred vratima Njukasla. Odigrao je 20 utakmica ove sezone za Viktoriju, postigao je 16 golova i sedam puta je asistirao. U Plzenu je od 2015. godine.

Tako bi tim iz Plzena na ‘travnati tepih’ u Humskoj trebalo da istrči u timu Hruška – Režik, Hejda, Hajek (Hubnik), Limberski – Horšovski, Horava, Petražela, Kolar, Kopic – Krmenčik.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter