0
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT UGAO: Partizanova ponuda koju Viktorija neće moći da odbije…

Objavljeno: 14.02.18 u 17:15

Posle 13 godina, Partizan je ponovo prezimeo u Evropi, a da bi dočekao pravo evropsko proleće moraće da pregrmi makar još udar nezgodne češke oluje.

Nema tog ljubitelja kinematografije koji nije odgledao trilogiju ’Kum’, pa mu rečenica iz naslova nije strana. U tom filmu Don Korleone je uzdigao svoju familiju mahom tako što je svojim protivnicima nudio ono što ni u kom slučaju nisu mogli da odbiju. Povinovanje njegovoj ruci ili konjsku glavu u postelji.

Srećom, u sportu nema toliko brutalnosti, ali neće biti ni puno prijateljstva kada na teren stadiona u Humskoj istrče srpski i češki šampion. Ulog je veliki, a istorija previše blizu da bi njene stranice olako ostale prazne.

Zato ’ponuda’ koju će ’parni valjak’ staviti pred Čehe mora da bude baš takva – filmska. A šta je to što crno-beli mogu da ponude?

FOTO: STARSPORT

Veliki je problem izostanak Saše Zdjelara, nema više ni Evertona Luiza. Rovit je i Ognjen Ožegović, pa bi Đukić mogao da ponudi igru u novom sistemu, sa samo jednim isturenim napadačem. Velika rupa na sredini moraće da se zakrpi po svaku cenu, zato bi to moglo da znači povratak bliže veznom redu Leandrea Tavambe, odakle je prošle sezone pokrivao veliki deo terena, delio lopte i ‘zbunjivao’ rivala svojom korpulentnošću, pokretljivošću i tehnikom.

Ne očekujte umiranje u lepoti. Miroslav Đukić jeste u svom prvom mandatu u Humskoj sebi nametnuo etiketu ofanzivca i trenera koji forsira lepršavost u igri, ali ne zaboravite da je i on tada bio mlad i početnik na novom poslu. Zaleteo se, ali je kroz godine rada u ofanzivnoj Španiji shvatio da nije sve u tome. Takva igra možda dobija pojedine bitke, ali ne i ratove. Tako će biti i sada.

Crno-beli moraju da ponude disciplinu i minimum grešaka, koje im nisu bile strane u jesenjem delu sezone. Posebno u Evropi su mogli skupo da ih koštaju jeftini golovi i padovi koncentracije, a bilo ih je na pretek. Valjda su tada ispucali sve te malere.

FOTO: STARSPORT

Mora da im se ponudi igra na duel više, pritisak na svim delovima terena, trčanje do iznemoglosti. Prva je utakmica, ali fizička sprema baš tada igra najveću ulogu. Viktorija se spremala u Španiji, Partizan na Kipru, videćemo kome će manje prijati beogradsko zahlađenje.

Jednom rečju – moraju im se odseći krila na startu. Da što duže stoji nula pored grba Viktorije. Da ne uzlete već u Beogradu, jer će ih posle biti jako teško spustiti. Pitajte Vojvodinu od pre tri godine. Ognjen Ožegović to zna najbolje.

Češki prvak je iskusna ekipa, u odnosu na Partizan čak i prekaljena u nokaut fazi Lige Evrope. Ali, takav je i CSKA sa verovatno najiskusnijom odbranom u Evropi, pa su se juče protiv Crvene zvezde opet dešavali propusti poput stopostotne prilike Radonjića nakon amaterske greške Berezutskog.

Zato neće iskustvo odlučiti, već stabilnost uma, povezanost linija tima i korišćenje svake prilike da se kazni rival. Tu je Viktorija najjača i to crno-beli ne smeju da im dozvole, jer će im se i sam ‘ponuditi’ na tacni. Ako bude obrnuto, Partizan ima veliku šansu da u Češku ode sa zalihom.

A kolika će ona biti, zavisi od ‘ponude’…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter