Vaterpolisti Srbije sutra od 17:30h igraju utakmicu prvog kola kvalifikacionog turnira Evropa kupa u Splitu, a protivnik će biti Malta.

 Takmičenje je ‘produkt’ sukoba LEN i FINA, na šta je upravo ukazao Filip Filipović po dolasku u Split.

– Ovde je cilj da svaku utakmicu odradimo na najbolji mogući način i da kasnije ispravimo uočene greške. Tačno je da ćemo biti bez trojice možda i najiskusnijih igrača ali to ne menja suštinu, ovaj tim je sada najbolji. Kruna sezone je Barselona, nećemo imati mnogo prilike da se uigravamo. Ipak ovaj turnir je veliki teret za nas igrače. Ispaštamo zbog sukoba FINA i LEN i ostajemo bez normalnog trenažnog procesa u klubu. Ali šta je tu je, moramo da i u ovoj situaciji izvučemo korist – istakao je Filipović.

Srbija je u grupi sa Grčkom, Holandijom, Hrvatskom i Maltom. Tri ekipe ostvariće prolaz dalje, a finalni turni igra se u Budimpešti u aprilu.

Selektor Dejan Savić je na put poveo sledeće igrače: G.Pijetlović, B.Mitrović, V.Rašović, Filipović, Mandić, Ćuk, Subotić, S.Rašović, Randjelović, Jakšić, Drašović, D.Pijetlović, Ubović, Stojanović, Lazić.

– Ovde želimo da ostvarimo prolaz, a u Budimpešti “pucamo” na medalju. Čitav ovaj turnir biće u znaku našeg susreta sa Hrvatima jer kod nas se više pamti poraz u polufinalu svetskog prvenstva od Hrvatske nego činjenica da smo osvojli bronzu. Dobro je što imamo na raspolaganju 15 igrača, prvi put posle 2008. Svi će dobiti šansu i biće to dobro jer se ranije uvek dešavalo da veliki broj ekipa koji zbog pravila nema  rezervi ne dočeka kompletan kraj takmičenja – rekao je Dejan Savić.