0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

MARKO JANKOVIĆ: Uspeh je veliki, ali Partizan uvek mora više!

Objavljeno: 13.02.18 u 13:55

Dan za dan bez euforije, ali sa jasnom željom i motivacijom za pobedom. Upravo tako se spremaju prvotimci Partizana čije generacije unazad igraju elitna takmičenja Lige Evrope i Lige Šampiona.

Kao nosioci duple krune ispisane u 2017. godini, ali i kao klub koji je kolo pre kraja grupne faze LE ispisao stranice istorije, crno-beli momci imaju jasnu poruku: Sad je vreme!

− Nema nikakve euforije, dobro smo radili i radimo i dalje do utakmice u koju ulazimo mirne glave, ali vrelog srca! Bez arogantnog stava, idemo iz skromnosti da damo sve od sebe i ostvarimo što bolji rezultat – kaže Marko Janković.

Bez obzira i na duplu krunu, istorijski prolaz u nokaut fazu LE posle 12 godina u Partizanu važi samo jedno pravilo, juče se ne važi.

− Napravili smo veliki uspeh, ali u Partizanu se uvek traži više. Čak i kada ostvarite nešto što niko nije očekivao mora se onda ići i preko te granice, još više, na veći nivo. Svi očekuju od nas da prođemo Plzenj koji nije zvučno ime, ali je izuzetno dobra ekipa.

Plzenj je tokom priprema i gubio i dobijao sa po 5:1, a Partizan je ukrštao koplja upravo sa ekipama iz te regije.

− Ekipe iz te regije igraju otprilike sve na isti način agresivno. Mi moramo na agresiju da odgovorimo agresijom, ali i da nametnemo našu igru.

Posle duple krune i istorijskog uspeha, kao i konstantnog igranja u Evropi, nedostaje li motivacija?

− Izlazimo pred pun stadion posle zimske pauze, igramo nokaut fazu Lige Evrope protiv ekipe koju možemo da dobijemo. Da li stoga treba neko posebno da nas motiviše? Upravo taj pun stadion daje poseban vetar u leđa!

Poruka je da dođu u što većem broju, u šta i ne sumnjam! Da ne prave ni najmanji incident jer će nas to koštati u budućnosti i da budemo svi kao jedan svih devedeset minuta, bez negativnih komentara upućenih bilo kome, jer to niko nije zaslužio. Svako od nas će dati svoj maksimum u to budite sigurni – kaže Marko Janković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter